Sudbine

Posljednji pozdrav velikom glumcu: Na sahranu Laneta Gutovića došle mnoge kolege, porodica neutješna (FOTO)

Legendarni glumac Milan Lane Gutović koji je umro u 75. godini na Vojnomedicinskoj akademiji poslije teške bolesti, biće sahranjen danas u porti Crkve Svete Trojice u Kumodražu, gdje su sahranjeni i njegovi roditelji.

Posljednji pozdrav velikom glumcu: Na sahranu Laneta Gutovića došle mnoge kolege, porodica neutješna  (FOTO)
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Neutješne kolege, prijatelji, došli su da se posljednji put oproste od velikana srpskog glumišta.

Među prvima su došli Tanasije Uzunović, Aleksandar Dunić, Predrag Smiljković, Andrija Milošević, Aleksandar Srećković Kubura, Aleksandar Dunić, prenosi Blic.

FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Porodica je ranije saopštila da će ispuniti Lanetovu posljednju želju. Glumac je za života izjavio da ne bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

FOTO: JOVAN ILIĆ/RAD SRBIJA
FOTO: JOVAN ILIĆ/RAD SRBIJA

– To je bila njegova želja. Porodica neće davati izjave za medije – izjavio je ranije sin Spasoje Gutović.

Sveštenik koji je držao opelo održao je i govor, te rekao da možda Lane danas fizički nije sa nama, ali je duhovno sigurno tu.

– Gospodin Porfirije je danas sa nama i rekao da uručim najtoplije saučešće i da vam kažem ono sto me najčešće pitaju ovih dana: “Ko je bio Milan Gutović? Samo je Bog veliki, a mi smo danas blagodarni bogu sto nam je dao Milana. Ne samo na pozorišnim daskama, ne samo na filmskom platnu, nego što ga je dao kao Srbina, pravoslavca, oca, prijatelja. Želim da ga ispratim, ali i sve vas ispratim sa malim Vaskrsom i da se pomolimo bogu da ga primi. Dobra djela za njim idu. Ne samo da je činio ovde svome hramu dobra djela, mnogi manastiri su mi se javili kojima je pomagao. Ali neka to ostane, ako on nije želio da otkriva. Kod njega se kandilo nije gasilo i uvijek je bio pobožan. Neka se mir iz tog kandila prelije na njegovu porodicu i da ga čuva. Koliko je on nama sebe davao, da i mi budemo revnosni u služenju Bogu. Bog da mu dušu prosti i vječna mu slava – rekao je sveštenik u svom govoru.

Milan Lane Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao. Lanetovi roditelji su bili prosvjetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvijek bila zaštitnički nastrojena.

Želio je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gdje je odmah primljen. Bio je u braku iz kog ima ćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom.

Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao deda. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja.

Prihvati notifikacije