Hronika

POSTALA MAKRO KAO MALOLJETNICA Majka i kćerka godinama podvodile djevojke

Jelica N. (52) i Đulijana N. (25), majka i kćerka, koje su uhapšene zbog sumnje da su podvodile djevojke na teritoriji Obrenovca i Voždovca, saslušane su danas u Višem javnom tužilaštvu. Prema saznanjima, njih dvije su negirale izvršenje krivičnog djela.

POSTALA MAKRO KAO MALOLJETNICA Majka i kćerka godinama podvodile djevojke
FOTO: JIM LO SCALZO/EPA

Pored J.N. i Đ.N. krivičnom prijavom su obuhvaćene još tri osobe koje se nalaze na izdržavanju kazni zatvora po ranijim osudama, a koji su saizvrsioci u djelu. Njima se stavlja na teret da su dvije oštećene, od kojih je jedna bila maloljetna, eksploatisali i predavali različitim klijentima radi pružanja seksualnih usluga, pri čemu su sav novac zadržavali za sebe, a oštećene u stanju zavisnosti držali stalnim obezbjeđivanjem narkotika – potvrdila je portparol Višeg tužilaštva u Beogradu, Irena Bjeloš.

Kako je navela, osim navedenog, oštećenima su, kada nisu pruzale seksualne usluge, ograničavali kretanje stalnim nadzorom i uskraćivanjem komunikacije sa njihovim porodicama i drugim osobama, tako što su ih držali zaključane u stanu koji su koristili, prenosi Blic.

– Oštećene su seksualne usluge pružale za novac u iznosu od 1.000 do 3.500 dinara, a pored čestog fizičkog zlostavljanja nad oštećenim osobama, oštećene su u određenim situacijama na sebe morale da preuzimaju i odgovornost da su izvršioci krivičnih djela koja su vršili osumnjičeni a koji su od ranije poznati kao izvršioci krivičnih djela protiv imovine – navela je Bjeloš.

Inače, kako je pisao Kurir, i uhapšena Đulijana bila je maloljetna kada je sa majkom počela da obavlja posao makroa. Svoje žrtve njih dvije su upoznale još prije osam godina i iskoristile su njihovu lošu materijalnu situaciju i porodične prilike, te su ih primoravale da se bave prostitucijom, pronalazile im klijente, zakazivale sastanke i uzimale sav zarađeni novac, objasnio je izvor.

Saslušanje preostala tri izvršioca, koji se nalaze na izdržavanju kazni zatvora, biće obavljeno u narednom periodu, nakon čega će biti ispitane oštećene, dok je odlučivanje suda o predlogu za pritvor u toku. Sumnja se i da majka i kćerka nisu same organizovale prostituciju već da su im “pomogli” u tome i njihovi rođaci, upravo i koji se nalaze u zatvoru zbog drugih krivičnih djela. Navodno je Đulijana u poodmakloj trudnoći i protiv nje je podnesena prijava u redovnom postupku.

– Prijava je podnesena i protiv S.N. (28) i Ž.N. (23), koji su navodno u srodstvu s majkom i kćerkom, ali i protiv njihovog prijatelja Ž.N. (36) – rekao je izvor Kurira.

Prije dva dana u Beogradu uhapšene su majka i kćerka koje su čak osam godina, od 2012, uz upotrebu sile i prijetnji podvodila dvije dvadesetjednogodišnje djevojke.