Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POSTHUMNO ODLIKOVAN Zlatna povelja povodom Dana opštine pripala Aleksandru Saši Petroviću

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Skupština opštine Kotor Varoš danas je na posebnoj sjednici jednoglasno odlučila da Zlatnu povelju povodom Dana opštine – 24. aprila posthumno dodijeli najmlađem majoru Vojske Republike Srpske Aleksandru Saši Petroviću.

Na brojnim ratištima se isticao junaštvom i hrabrošću, a sa nepune 23 godine postao je najmlađi major Vojske Republike Srpske, komandujući čuvenim Drugim bataljonom 22. Pješadijske brigade.

Za postignute pojedinačne i kolektivne uspjehe u radu zahvalnice će dobiti direktor farmaceutske kompanije “Hemofarm” Biljana Marković, predsjednik udruženja mladih “Heroj” Đorđe Bojić, trener karate kluba “Ipon” Branko Petrović, projekt oficir u organizaciji CRS Goran Novković i humanista Dalibor Višić.

Posebno priznanje za izuzetan doprinos u razvoju opštine Kotor Varoš biće dodijeljeno bivšem ministru za izbjeglice i raseljena lica u Vladi Republike Srpske Davoru Čordašu.

Odbornici su usvojili Program rada Centra za socijalni rad, Centra za kulturu, sport i informisanje, Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” i Turističke organizacije opštine Kotor Varoš za 2019. godinu.

Ovogodišnji plan kapitalnih investicija i plan za period 2019-2023. godina su usvojeni jednoglasno, kao i godišnji plan primjene Strategije razvoja opštine i plan za period 2019-2021. godina.

Za rad sportskih klubova iz opštinskog budžeta za 2019. godinu biće izdvojeno 90.000 KM i za korištenje termina i treninga u sportskoj dvorani i sali centralne Osnovne škole 40.000 KM.

Usvojena su rješenja o imenovanju načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Slobodan Gelić, Odjeljenja za prostorno uređenje Boris Marković, Odjeljenja za opštu upravu Slaven Momić i Odjeljenja za privredu Srđan Ćorić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO