Sport

Postigao dva autogola da spriječi dogovoren rezultat, sada je optužen za namještanje

Hašmin Musa postigao je dva autogola u porazu svog Inter Aliesa od Ašanti Golda rezultatom 7:0.

Postigao dva autogola da spriječi dogovoren rezultat, sada je optužen za namještanje
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ušao je kao zamjena, a nakon utakmice je novinarima ispričao da je namjerno postigao dva autogola jer je imao informaciju da je bilo dogovoreno da meč bude namješten te da je njegov tim trebalo da izgubi rezultatom 5:1.

Tvrdio je da je samo želio da spriječi namještanje utakmice, a poslije svega, on je sada jedan od ukupno 18 igrača i šest zvaničnika koji su optuženi za brojne prekršaje i za namještanje utakmice, prenosi Sportklub.

– Dok smo bili u hotelu, čuo sam da je dogovoreno da utakmicu izgubimo rezultatom 5:1. Odlučio sam da ne dozvolim da se to dogodi jer sam veliki protivnik kladionica i klađenja. Poslije utakmice su bili ljuti na mene što sam im pokvario dogovor – rekao je medijima Musa koji se nakon svega našao među optuženima za namještanje uz trojicu svojih saigrača i 15 igrača iz redova šampiona Gane Ašanti Golda.

Među optuženima su trener, tim menadžer i prvi zvaničnik Inter Aliesa kao i predsjednik i izvršni direktor Ašanti Golda, a slučaj će se naći pred Fudbalskim savezom Gane u ponedeljak 27. septembra.

– Nismo uradili ništa loše, pa sve vrijeme pobjeđujemo sa po četiri, pet golova. Vodili smo 5:0 kada je njihov defanzivac Musa postigao dva autogola. Mislim da njega treba da krive. Da li treba kriviti nas? To je samo iskazivanje ljubomore i želja da se uništi reputacija našeg kluba, nisam razgovarao sa predsjednicima drugih klubova, nisam razgovarao sa bilo kim, nismo uradili ništa – istakao je predsednik Ašanti Golda Kvaku Frimpong.

Prihvati notifikacije