Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POTJERA ZA RAZBOJNICIMA Posuđenim “golfom” krenuli u pljačku, pa pucali na policiju

Hronika
Autor:

Foto: Avaz/RAS Srbija

Policija još traga za četvoricom razbojnika koji su, nakon pljačke “Holdinine” benzinske pumpe, pucali na patrolu kod Ljubuškog.

Do pucnjave je došlo na autoputu u naselju Bijača kod Ljubuškog, a pljačkaši su, nakon razmjene vatre, pobjegli crnim “audijem A6” iz Zapadnohercegovačkog u Hercegovačko-neretvanski kanton.

O razbojnicima koji su uočeni kako se kreću putem kroz Čitluk, obaviješteni su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova HNK, koji su ih četiri sata nakon pljačke primijetili na području Kozice, na putu Mostar – Široki Brijeg, u trenutku kad su namjeravali pobjeći bijelim “golfom 5”. Prethodno su zapalili “audi A6”.

Spazivši policijske ekipe, razbojnici su počeli bježati iz vozila s oružjem uperenim prema policajcima. U jednom momentu su zapucali nakon što su ih policajci pozvali da se predaju, prenosi Avaz.

Policajci su uzvratili paljbom, ali su razbojnici, uprkos tome, pobjegli u šumu. Vlasnik “golfa”, Širokobriježanin koji je prekjuče uhapšen, juče je nakon saslušanja pušten na slobodu.

On je posudio automobil muškarcu kojeg policajci juče nisu pronašli kod kuće, kao ni ostalu trojicu za koje se pretpostavlja da su bili s njim.

Policija nije mogla dati više informacija zbog istražnih radnji koje se provode, a među kojima su vještačenje tragova izuzetih iz “golfa”, u kojem je nađena i automatska puška.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO