Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“POTONULI U TOTALITARIZAM” Iz PDP poručili da se jedini državni udar desio 1997. što “LUKAČ DOBRO PAMTI”

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Izvještaj Ministarstva unutrašnjih poslova podnesen Republičkom javnom tužilaštvu protiv Draška Stanivukovića, Davora Dragičevića i Željka Dabića zbog navodnog pozivanja na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske je još jedan dokaz da smo potonuli u potpuni totalitarizam, navode u PDP.

PDP se oglasio nakon informacija da su protiv Stanivukovića, Dragičevića i Dabića, podneseni izvještaji MUP-u RS.

– U progonu političkih nesitomišljenika ne preza se ni od čega, pa ni od teških kvalifikacija na osnovu neosnovanih insinuacija i konstrukcija – navode u saopštenju. Svjesno se zaboravlja da je državni udar na koji se pozivaju po definiciji nasilna smjena vlasti u kojoj učestvuju vojska ili policija, a da to nije nije mirna i dostojanstvena šetnja, nije stajanje pred otvorenim vratima RTRS-a, a da pri tome niko od građana nije ni pokušao da uđe – navode oni.

Dodaju da je najteže što se zaboravlja da Ustav Republike Srpske garantuje slobodu javnog izražavanja mišljenja, okupljanja, protesta i pravo na javnu kritiku rada državnih institucija

– Pitamo da li se ovakvim izvještajem MUP-a krše i zabranjuju prava i slobode zagarantovane Ustavom? Podsjećamo da se jedina nasilna smjena vlasti u Republici Srpskoj desila se 1997. godine, a sigurni smo da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač to itekako pamti – navedeno je u saopćenju PDP-a.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO