Hronika

Potraga nastavljena, TIJELO NIJE PRONAĐENO: Umjesto "renoa" kran iz rijeke izvukao kombi

Ronioci Žandarmerije nastavili su danas potragu za Z.Ž. (53) iz Prijepolja koji je 25. januara u mjestu Bistrica sletio u Lim, ali su umjesto „renoa“ u kome su se nadali da je i tijelo stradalog izukli kombi koji je prije nekoliko godina dospio u rijeku.

Potraga nastavljena, TIJELO NIJE PRONAĐENO: Umjesto "renoa" kran iz rijeke izvukao kombi
FOTO: DUŠAN MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA

Potraga za Z.Ž. obustavljena je dan poslije neseće pošto su žandari prethodno, na 11 metara dubine i par stotina metara nizvodno od mjesta gdje je Prijepoljac sletio, sonarom iz čamca locirali vozilo na dnu rijeke. Pretpostavka je bila, mada se to sa sigurnošću nije moglo znati, da se radi o „renou“, ali jaka struja nabujale rijeke nije dozvolila ronjenje.

Pročitajte još

Čekalo se da vodostaj Lima opadne da se potraga i nastavi. To se desilo danas kada je na obale Lima u Bistricu dopremljen ogroman kran kojim je vozilo u rijeci zakačeno. Kada je ono izvučeno na površinu ispostavilo se da se ne radi o „renou“ nego o kombiju za koji Prijepoljci pričaju da je nekada sletio u rijeku, a da je njegov vozač uspio da se izvuče iz kabine i dopliva do obale.

Mjesec dana od tragedije u Bistrici još uvijek se ne zna gdje je tijelo Z.Ž. koji je, prema svjedočenjima očevidaca, u trenucima prije nego što je sletio u rijeku prilično brzo izašao iz jedne krivine.

Prema onome što se nezvanično može saznati potraga će biti nastavljena ovih dana kada kada će žandarmi ponovo sonarom pokušati da prečešljaju dno rijeke, piše Blic.