Hronika

POTRAGA ZA JEDNOM OSOBOM Pronađena veća količina oružja i municije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo pronašli su veću količinu vatrenog oružja i municije prilikom pretresa stana koje koristi osoba iz Sarajeva čiji su inicijali K.D, za kojoj je raspisana operativna potraga jer nije zatečena na adresi stanovanja.

POTRAGA ZA JEDNOM OSOBOM Pronađena veća količina oružja i municije
FOTO: FOTO: KLIX/RINGIER

Pronađeni su i oduzeti samostrijel sa optičkim nišanom, 1.177 komada metaka raznog kalibra, 42 komada metalnih cijevi-dijelova pištolja, kundak za pušku, te pištolj bez obilježja i pripadajuće cijevi i okvira.

Pronađeno je i osam komada okvira za pištolj, okvir za automat “šmajser”, okvir za “PASP”, dva para drvenih obloga za rukohvat pištolja, četiri pribora za čišćenje oružja, puška “pumparica”, kao i registarska tablica za kojom je Uprava policije MUP Kantona Sarajevo raspisala potragu.

Pročitajte još

Za osobom K.D, je zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, raspisana operativna potraga, s obzirom da nije zatečena na adresi stanovanja, saopšteno je iz MUP Kantona Sarajevo.

O svim preduzetim mjerama i radnjama upoznat je dežurni tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, te se nastavljaju dalje aktivnosti s ciljem dokumentovanja navedenog krivičnog djela, kao i lociranja i pronalaska osumnjičenog lica.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije