Svijet

Potraga za tijelom MALE MEDLIN: Detektivi otkrili KLJUČNI DOKAZ protiv pedofila

Portugalska policija pokrenula je potragu u regionu Algarve za tijelom Britanke Medlin Meken, koja je nestala u maju 2007. iz odmarališta Praja da Luz kad je imala tri godine.

Potraga za tijelom MALE MEDLIN: Detektivi otkrili KLJUČNI DOKAZ protiv pedofila
Foto: Dailly mail/Youtube/ Screenshot

Potraga je obuhvatila bunare u opštini Vila da Bispo, 20-tak minuta vožnje zapadno od Praja da Luza, naveo je „Dejli mejl“. Portugalska televizija RTP je objavio da su detektivi otkrili „suštinski dokaz“ koji će pokazati da je osumnjičeni, osuđivani pedofil Kristijan Brikner, odgovoran za nestanak djevojčice.

Takođe je navedeno da je 43-godišnji Nijemac povezan sa drugim slučajem nestanka iz odmarališta Silves u istom regionu, prenosi Blic.

Prošle nedjelje je objavljeno da je Brikner bio uhapšen zbog sumnje da se nepristojno prikazivao djeci na igralištu blizu Praja da Luza 2017, dok je bježao od njemačkih vlasti. Portugalska policija se nije zvanično oglasila povodom tih navoda.

Nakon identifikacije Briknera kao osumnjičenog, portugalska policija spremna da pretraži bunare i druga područja u regionu Algarve koja su njemački tužioci označili kao moguća mjesta za skrivanje posmrtnih ostataka, navodi „Dejli mejl“.

Pročitajte još

Brikner, osuđivani pedofil rođen u Vircbergu pod imenom Fišer, trenutno je u zatvoru u Njemačkoj gdje služi 21 mesec kazne zbog dilovanja droge u njemačkom odmaralištu Sild. Njegovi advokati su podnijeli zahtev da se on pusti nakon odsluženja dvotrećinske kazne, ali se tužioci plaše da bi on mogao pobjeći iz zemlje nakon puštanja iz zatvora.

Brikneru takođe prijeti druga presuda zbog brutalnog silovanja 72-godišnje Amerikanke u Praja da Luzu 2005. On je uhapšen zbog tog napada krajem 2018, dok je živio na ulicama Milana, nakon čega je vraćen u Njemačku gdje je optužen.

Brikner je preselio iz Njemačke u Portugal 1995, nakon što je odslužio dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog zlostavljanja šestogodišnje djevojčice u Vircburgu, a početkom ove godine identifikovan je kao glavni osumnjičeni u slučaju Medlin Meken.

Njemačke vlasti pokušavaju i da uđu u trag Briknerovoj bivšoj djevojci Nakcije Miftari, koja možda poseduje ključne informacije o nestanku djevojčice.