Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POTRAŽNJA VEĆA OD PONUDE Grad uspješno završio emisiju obveznica od 12 miliona KM

Banjaluka
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Obveznice grada Banjaluke u vrijednosti od 12 miliona KM, namijenjene za finansiranje velikih javnih projekata, uspješno su plasirane putem Banjalučke berze.

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić izjavio je da je, uprkos poteškoćama izazvanim pandemijom virusa korona, potražnja za gradskim obveznicama bila 50 odsto veća od ponuđene količine, odnosno, iznosila je oko 20 miliona KM.

– Ovakav interes jasno ukazuje da, bez obzira na aktuelnu krizu, investitori imaju veliko povjerenje u gradske finansije – rekao je Amidžić.

Sredstvima, prikupljenim emisijom obveznica, biće finansiran niz kapitalnih projekata planiranih u ovoj godini. Ovim novcem, između ostalog, biće finansirana izgradnja i opremanje vrtića, sportskih dvorana i sportskih terena na više lokacija u gradu, društvenog doma, novog mosta u Srpskim toplicama, te više saobraćajnica.

Amidžić je naglasio da gradska administracija i u uslovima pandemije virusa korona nastavlja sa realizacijom planiranih projekata, sa ciljem povećanja kvaliteta života sugrađana, ali i podsticanja privredne aktivnosti.

– Opredjeljenje Grada je da se, uprkos aktuelnoj krizi, svi planirani projekti realizuju u skladu sa usvojenim programima i planiranom dinamikom – rekao je Amidžić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO