Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POTREBAN OPREZ Šeranić upozorava: Imamo žuti karton od korone, treba paziti da ne dobijemo CRVENI

Društvo
Autor:

Foto: Vlada RS

Iako su posljednjih dana podaci o broju zaraženih u Srpskoj bili optimistični, u protekla 24 časa u Srpskoj je povećan broj zaraženih.

Virus korona potvrđen je kod 23 osobe. Pet osoba je iz Doboja, po četiri iz Banjaluke i Modriče, po tri iz Dervente i Kotor Varoša i po dvije iz Čelinca i Prnjavora. Četiri novozaražene osobe iz Modriče kontakti su 28 ranije zaraženih iz fabrike obuće ”Alfa” – novog žarišta koronavirusa.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić poručuje da nova žarišta nisu neuobičajena. Iako su mjere ublažene, i dalje je potreban oprez, jasan je Šeranić.

– To nije nešto neuobičajeno, mi smo to najavljivali i govorili da će se ti džepovi javljati, dešavaju se i u zemljama okruženja i zemljama u Evropi. Tako da sa onog aspekta neke velike brige, samo dalje širenje je ograničeno jer je to jedno žarište. Tako da ćemo kroz mjere Instituta za javno zdravstvo i Doma zdravlja u Modriči gledati kako da to sve iskontrolišemo – rekao je Šeranić za ATV.

Kako ne bi došlo do većeg širenja virusa, preporuke i dalje moraju da se poštuju, kaže Šeranić. Ministar je uputio i jasnu poruku građanima Srpske.

– Koleginica Markotić iz Hrvatske je rekla: “Čim malo popustite, virus može da da žuti karton”. Mislim da se sad desio žuti karton. Mislim da moramo biti oprezni, da ne dobijemo crveni. Potrebno je da nosimo masku, potrebno je da pazimo na dezinfekciju kad ulazimo i izlazimo iz određenog prostora – poručuje Šeranić.

Do sada su u Srpskoj potvrđena 1.502 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 116 osoba. Oporavilo se ukupno 1.027 osoba, a na virus korona  testirane su 29.722 osobe. U Srpskoj je pod zdravstvenim nadzorom trenutno 974 osoba, a nadzor je završen kod 34.780 osoba.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO