Gradovi

POTREBNO BOLJE POŠTOVANJE MJERA Porast broja zaraženih koronom u Foči

Na sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije u Foči danas je upozoreno da ova opština prednjači u regiji Stara Hercegovina po broju zaraženih virusom korona i da je potrebno da se se svi uozbilje i dosljedno poštuju propisane zaštitne mjere.

POTREBNO BOLJE POŠTOVANJE MJERA Porast broja zaraženih koronom u Foči
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na području opštine Foča trenutno je 151 lice pozitivno na virus korona, a do sada su oporavljene 92 osobe.

Načelnik opštine Radisav Mašić kaže da situacija i dalje nije dobra i da svakog dana u Foči bude zabilježeno šest, sedam novih slučajeva zaraženih virusom korona, što je, kako navodi, odraz olakog ponašanja i nepoštovanja mjera.

– Dolazi nam završetak turističke sezone, kafići završavaju sa baštama i terasama i prelazi se u zatvorene prostore, počela je škola, a počinje i sezona gripa, tako da je moguće očekivati i nove zaražene. To je još jedno upozorenje svim građanima da dosljedno poštuju mjere, da nosimo maske, redovno održavamo higijenu, držimo fizičku distancu – rekao je Mašić.

On je istakao da se bez pridržavanja tih mjera ne može očekivati da stopa zaraženosti počne padati.

Na sjednici Štaba je rečeno da Civilna zaštita vrši dezinfekciju stubišta u onim stambenim zgradama u kojima ima pozitivnih na virus korona, te da inspekcija i policija redovno kontrolišu rad ugostiteljskih objekata.