Društvo

POTREBNO PREUZETI MJERE ZAŠTITE “Poboljšati status zaposlenih u policijskim agencijama”

Direktori Granične policije BiH Zoran Galić, Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH Darko Ćulum i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić održali su danas sastanak sa predsjednikom Saveza policijskih tijela BiH Draganom Krvavcem s ciljem poboljšanja statusa i zaštite zaposlenih u policijskim agencijama BiH.

POTREBNO PREUZETI MJERE ZAŠTITE “Poboljšati status zaposlenih u policijskim agencijama”
FOTO: SRNA

Na sastanku je razgovarano o mogućim rješenjima za poboljšanje uslova za rad pripadnika drugih policijskih agencija BiH, te poboljšanju materijalnog položaja i pravnog statusa policijskih službenika, sa posebnim naglaskom na uslove rada na terenu i svakodnevne probleme, naročito imajući u vidu situaciju uzrokovanu pandemijom virusa korona, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Na sastanku je zaključeno da je potrebno preduzeti dodatne mjere na ličnoj zaštiti policijskih službenika i ostalih zaposlenih da bi situacija u vezi sa epidemijom bila pod kontrolom.

U saopštenju se dodaje da je zaključeno da je potrebno poboljšati saradnju sa policijskim agencijama, dostavljanjem inicijativa i prijedloga za izmjene i dopune zakonskih i podzakonskih propisa da bi bila unaprijeđena prava i obaveze iz radno-pravnog odnosa svih zaposlenih u navedenim policijskim agencijama.

Sindikat Saveza policijskih tijela BiH ovom je prilikom zahvalio direktorima za otvoren dijalog i uslove koje su obezbijedili za rad sindikata, a direktori policijskih agencija su izrazili spremnost i opredjeljenje za jačanje saradnje, navedeno je u saopštenju.