Magazin

POTREBNO SAMO 30 MINUTA 5 fizičkih aktivnosti koje sagorijevaju kalorije bolje nego što mislite

Iako postoji mnogo benefita vježbanja, a da nije samo mršavljenje, nevjerovatno je primamljivo pronaći kratkotrajniji trening koji uspješno sagorijeva kalorije.

Vožnja bicikla
FOTO: GRÉGORY COSTA/PEXELS

Baš zato, ukoliko nemate dovoljno vremena, a želite da izgubite višak kilograma, na pravom ste mjestu. U nastavku vam otkrivamo koje vježbe od samo pola sata vam mogu pomoći.

Trčanje

Trčanje je jedan od najboljih načina za mršavljenje. Sat vremena džogiranja sagorijeva oko 700 kalorija. Osmislite plan trčanja, bilo na traci ili u prirodi. Prije početka, zagrijte koljena i zglobove, a nakon trčanja se istegnite.

Trkači u niskom startu
FOTO: GUSTAVO FRING/PEXELS

Steper

Ukoliko ne volite da trčite, vježbe na steperu mogu vam pomoći. Isto tako, izaberite pola sata penjanja i spuštanja niz stepenice. Ovakav trening pomaže da sagorimo i do 500 kalorija za 30 minuta.

Biciklizam

Vožnja bicikla sagorijeva oko 500 kalorija na sat. Stoga, ovo vam može biti idealan trening, bilo u teretani ili u prirodi. Izaberite bicikl i kao glavno prevozno sredstvo do posla.

Pročitajte još

Plivanje

Ima li boljeg sporta od plivanja? A pola sata ove aktivnosti može da sagori i do 500 kalorija. Naravno, plivanjem se možete baviti i zimi, u zatvorenim bazenima.

Šetanje

Ukoliko niste aktivni tip i samo šetanje može vam pomoći da izgubite višak kilograma. Promijenite dnevnu rutinu i na posao idite pješke. Ili izađite stanicu ili dvije ranije kada se vraćate kući. Jednostavnim malim koracima lako ćete stići do rezultata, piše Ljepotaizdravlje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu