Društvo

POTRESAN GOVOR STUDENTKINJE IVANA BEKJAREVA "Kapetane iza sebe ste ostavili jedan cijeli svijet"

Glumac Ivan Bekjarev, koji je preminuo 16. novembra, sahranjen je danas na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana, a jedna studentkinja je održala potresan govor i oprostila se od voljenog profesora.

POTRESAN GOVOR STUDENTKINJE IVANA BEKJAREVA "Kapetane iza sebe ste ostavili jedan cijeli svijet"
FOTO: DRAGAN KUJUNDŽIĆ/TANJUG

Kapetane, naš kapetane. Naš prvi učitelj umjetnosti glume i života otišao je. Ostavio je iza sebe jedan cijeli svijet. Njegov svijet umjetnosti borbe, rada i poštenja, ličnosti – to nam je dao, njegovim studentima, njegovim Bekjarevcima. Na prijemnom ispitu na akademiji pala sam sa scene bukvalno, ali ne i metaforički. Tog dana nas šesnaest vrištalo je od sreće – rekla je studentkinja.

Ona je dodala da im se ispunio životni san, primljeni su na glumu, prenosi Blic.

– Primljeni smo u prvu klasu profesora Ivana Bekjareva, kod žive legende. Ponosni do neba, naši životi tog su dana krneuli u drugom pravcu, najboljem mogućem. Počeo je novi život. Uz glumu, koje se ne uči, uči se samo zanat, rekao je Ivan, bitno je i kako govoriš, a ne samo šta govoriš. Bitno je voljeti ono što radiš i raditi ono što voliš, imati strast prema svemu u životu, da je bitno biti svoj, autentičan, imati svoj stav, svoje mišljenje i čvrsto stajati iza njega, pa makar se ono ne dopadalo drugima – zaključila je ona u govoru.