Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POTRESNA ISPOVIJEST “Očuh me je svaki dan silovao, rodila sam DEVETORO DJECE”

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Žena, koju je očuh oteo kao jedanaestogodišnju djevojčicu i odveo u Meksiko, gdje ju je držao zatočenu 19 godina i svakodnevno silovao, za to vrijeme mu je rodila devetoro djece.

Anri Pijet uhapšen je u Meksiku u septembru 2017, godinu dana nakon što je njegova pastorka Rozalin Mekginis pobjegla.

Očuh je oteo Rozalin iz škole u Oklahomi da bi se osvetio njenoj majci s kojom je tada bio u vezi. Djevojčicu je odveo u Meksiko i prisilio je da se “uda” za njega. Dobili su devetoro djece, s kojom su živjeli u prljavom šatoru.

Godine 2016. Rozalin je uz pomoć misterioznog para pobjegla iz šatora sa osmoro djece i zatražila pomoć u američkoj ambasadi u Meksiku. Pijet je osuđen za otmicu početkom ove godine, ali i dalje čeka presudu za silovanje.

U epizodi američkog tok-šou programa “Dr Oz. Show”, koja će biti emitovana u utorak, Mekginis opisuje kako je spasena.

– Bili smo u prodavnici, stajali smo ispred njih s gomilom djece. Nismo imali para da platimo namirnice, pa su ponudili da plate umjesto nas – ispričala je Rozalin.

– Pitali su gdje stanujemo. Tako je počelo. Anri je bio tip koji se klonio ljudi. Ali oni su vidjeli da nešto nije u redu i odlučili su da nešto preduzmu – sjeća se ona.

Foto: Profimedia

Pijet ih je požurivao da idu. Preselili su se, ali su ti ljudi ipak uspjeli da ih nađu.

– Znam da nešto nije u redu. Ako se ikako izvučeš, pomoći ću ti – rekla joj je nepoznata žena, koja je posumnjala zbog razlike u godinama i hrpe djece.

Rozalin je odvela djecu, a da im nije rekla da bježe.

– Nisu znali. Krila sam istinu od njih sve dok nismo pobjegli iz Meksika. Bili su zapanjeni. Svašta su preživjeli, naročito starija djeca – kaže ona.

– Govorio im je da su životinje. Ponašao se prema njima kao da su životinje. Govorio im je da su živi samo zato što im je majka tu – priča Rozalin.

Da nje nema, sve bi ih poubijao. Tukao ih je, a ona bi se umiješala i bilo je strašno.

– Trpjela sam sve vrste zlostavljanja koje možete da zamislite – otkriva ona.

Foto: Shutterstock

Pijet ju je zlostavljao kao djevojčicu najmanje godinu dana prije nego što ju je oteo.

Godine 1997. njena majka, koja nikada nije javno govorila o slučaju, ostavila je Pijeta zato što ju je tukao, a on joj se osvetio tako što je oteo Rozalin iz škole.

U Meksiku ju je svakodnevno silovao i rodila je devetoro djece.

Niko ništa nije posumnjao sve dok se nije povjerila ženi koja je stanovala u blizini njihovog šatora 2016. godine. Ta žena je kasnije našla plakat iz 1997. s njenom fotografijom, slikom nestale djevojčice. U junu 2016. Rozalin je pobjegla sa osmoro od devetoro djece i preko Centra za nestalu i zlostavljanu djecu stupila u vezu sa američkom ambasadom.

Kada je Pijet najzad uhapšen, tvrdio je da je seks između njih bio sporazuman.

(Daily mail.co.uk, Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO