Sudbine

Potresna poruka oca rasplakala sve "Svaki dan za nju je smrt"

Borba za prava žena je duga, mukotrpna i bolna tema kojoj, čini se, nema kraja. Jedan od najpotresnijih primjera nedavno je odjeknuo Tviterom u vidu potresne ispovijesti jednog čovjeka.

Potresna poruka oca rasplakala sve "Svaki dan za nju je smrt"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Korisnik Tvitera koji se na ovoj društvenoj mreži potpisuje kao “Urban Rijeka” ispričao je u nekoliko redova bolnu porodičnu priču. Njegova supruga je 80-ih godina rodila djevojčicu. Da je tada znala šta će se desiti po porođaju, sigurno bi abortirala, kaže suprug u tvitu.

Njegovu bol koja i dalje traje napisao je kroz nekoliko tvitova koje prenosimo u cjelosti.

– Da je moja supruga 1980g. saznala šta nosi, nikada je ne bi rodila! Dobio sam kći bez pubisa, vagine, klitorisa, mokraćnog mjehura, a nakon šest operacija po 9 sati sa teškom narkozom mokri cijeli život kroz kateter koji joj je napravljen od debelog crijeva! Svaki dan je za nju smrt! Pa ja Vas sada pitam, zašto se mrcvari žena koja želi da prekine trudnoću. O mojoj kalvariji u kojoj bivša i sadašnja država nije uradila ništa bolje da ne pričam! Prema tome: je*em ja vama svima mater posred pi*** koji ste protiv volje žene, makar me Tviter zauvijek blokirao – stoji u objavi.

Pročitajte još

– Doktor mi je nakon rođenja curice rekao: ‘Nemojte prati ruke, kad je budete mazili dobiće sepsu i umrijeti! Mi ćemo to prijaviti kao komplikaciju u liječenju.’ Zato ponovo: je*em vam mater posred pi***! Ostavite žene da odlučuju o svom tijelu. Ako ne, podvežite svoja m**a! Prvu operaciju supruga je imala u Beču. Drugu na VMA u Beogradu. I upravo ta joj je spasila život! Srbin, svjetski stručnjak iz Majnca došao je u Beograd i spasio joj život. I dan danas taj čovjek prati što se sa njom dešava. Koju sam kalvariju prošao a da država nije ništa uradila, trebalo bi da imam beneficije kao Majka Tereza. Koliko ste samo bezobrazni, neodgovorni i neempatični. Probajte biti jedan dan u mojoj koži pa da vidim kako bi ste se odnosili prema ženama. Moja je zombi! Ne znam koju bih psovku upotrebio prema onima koji se*u o rođenju djeteta, a onda porodicu ili mene samog kao oca, ostave na vetrometini us*ane birokratije. I to je ono na šta upozoravam. Nakon svega ostaješ sam, dotučen i ne znaš kud bi! Ženama i majkama, ne dajte se! – naveo je on.

– Preko 200.000 evra svog novca potrošio je na operacije tokom 36 godina borbe, bez pomoći države. Ispovijest neimenovanog čoveka privukla je veliku pažnju Tvitera, te su mu mnogi ljudi poslali reči podrške, ali i priznali da su i sami prošli kroz Golgotu, bez trunke empatije i razumijevanja. Ovo može samo razumjeti do srži, onaj ko je prošao kroz ovu tešku patnju. Moja majka je 1985. preživjela sudbinu vaše supruge, gledala svoje bolesno dijete i na žalost izgubila. Nikada više nije imala svoj život, i šta god brat i ja uradili lijepo, njenoj sreći je nedostajalo jedno srce – glasio je jedan od komentara koji je najbolje opisao traumu kroz koju prolaze žene, ali i djeca koji se suočavaju sa teškim razvojnim problemima, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije