Hronika

POTRESNA SUBINA PORODICE GRUJIN Danas su sahranili bebu, a prije šest mjeseci ostali su i bez STARIJEG UNUKA

Tragedija koja se dogodila jutros u selu Zagajnica kod Vršca, nažalost, nije prva koja je zadesila porodicu Grujin.

POTRESNA SUBINA PORODICE GRUJIN Danas su sahranili bebu, a prije šest mjeseci ostali su i bez STARIJEG UNUKA
FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Prije nego što je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima preminuo jednoipomjesečni dječak, umro je i njegov brat od strica, a nekoliko dana kasnije i baka. Sve to se dogodilo za nepunih šest mjeseci.

Beba, rođena prije 40 dana, preminula je u noći između subote i nedjelje. Prema riječima majke S.S. (17) dječak je zaplakao oko dva sata poslije ponoći, ali ujutru kada se probudila više nije disao.

– Ustao sam oko šest sati ujutru, da probudim sina da ide da radi. On nekada radi kao čobanin, čuva ovce. Probudio sam ga, kuvao kafu i u jednom trenutku čuo snajku kako vrišti i viče: “Beba ne diše! Beba ne diše! – ispričao je za Blic djed dječaka Sava Grujin.

Kako je rekao, beba je bila ukočena, a iz nosa joj je išla krv. Nisu znali kako da joj pomognu, ali nažalost, ni ljekari nisu mogli. Sve što je Hitna pomoć mogla da učini je da konstatuje smrt i izjavi saučešće porodici.

– Imao je 40 dana. Bio je mio dječak, volio je da se mazi sa nama – kroz suze kaže djed.

Dječak je danas sahranjen, u 15 časova na groblju u selu Zagajica na samo nekoliko stotina metara od kuće u kojoj je živio sa svojom porodicom, u bijelom kovčegu.

Prije šest meseci ostali bez još jednog unuka

Prije nepunih šest mjeseci, porodica Grujin ostala je bez još jednog unuka. Preminuo je 16-godišnji dječak, sin Savinog starijeg sina.

Pročitajte još

Dvije godine prije smrti, Savin unuk povrijeđen je tokom igre, kada ga je neko pogodio ciglom u nogu. Dječak je imao ranu, koja je sanirana, ali poslije oređenog vremena noga je počela da otiče. Vodili su ga kod različitih ljekara, ali svi su im govorili da će sve biti u redu i da će dječak ozdraviti.

Posljednji put kada su otišli kod lekara, dobili su uput za Beograd za hitnu operaciju, ali nažalost dječak je tada i preminuo.

“Duša me boli od kad je ona umrla”

Niz tragedija porodice Grujin tu se ne završava. Svega nekoliko dana nakon što su izgubili unuka, Savina žena je preminula.

– Ona je bila moja najveća ljubav na svijetu, duša me boli od kad je ona umrla, 45 godina smo bili u braku. Nikada se nismo svađali, volio sam je mnogo i ona je bila najbolja majka na svijetu. Podarila mi je sedmoro djece i ne mogu ni da na nabrojim koliko unučića i praunučića imam – završio je Sava.