Sport

POTVRĐENO PISANJE SRPSKAINFO Rukometni klub Borac obustavio rad do daljnjeg

Najveći domaći sportski brend, Rukometi klub Borac m:tel, od četvrtka, 13.9.2018. godine, prestaje sa pripremama za početak naredne sezone, odnosno obustavlja trenažni proces svih selekcija, od prvog tima do najmlađe generacije.

POTVRĐENO PISANJE SRPSKAINFO Rukometni klub Borac obustavio rad do daljnjeg
FOTO: D. ŠUTVIĆ/RAS SRBIJA

Nakon informacije koju je objavio naš portal Srpskainfo, da će Rukometni klub Borac sutra obustaviti rad svih uzrasnih kategorija, ovaj sportski kolektiv oglasio se i saopštenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti:

Razlozi za ovaj radikalan potez, na koji smo primorani, su nedostatak ne samo finansijskih sredstava, nego i infrastrukturnih objekata za treniranje.

Pročitajte još

Posljednje dvije sedmice, zbog zauzetosti SD Borik, prvi tim, aktuelni osvajač Kupa BiH, trenirao je u dvorani u Čelincu, što iziskuje nove značajne troškove, a mlađe kategorije, koje redovno osvajaju najsjajnija odličja i u BiH i u regionu, bile su primorane da treninge održavaju u parku Mladen Stojanović, što je nedopustivo!

Podsjećamo da je ova uprava, na čelu sa Milanom Radovićem i Marinkom Umičevićem, u prethodnom periodu, uložila ogroman trud, energiju, vrijeme i novac da bi vratila naslijeđene dugove. Prethodnih pet godina, na godišnjem nivou, izdvajana je trećina ukupnog budžeta Kluba za vraćanje tih naslijeđenih dugova, uz servisiranje tekućih troškova, a u tom periodu osvojili smo četiri titule šampiona BiH i četiri Kupa BiH.

Ističemo da, kao odgovoran kolektiv, trudimo se maksimalno izmiriti poreske obaveze, a ove godine po osnovu poreza uplatili smo više od 70.000 KM (porezi, doprinosi i PDV), od čega više od 60.000 KM samo u posljednjih 15-ak dana. Osim sportskih rezultata, ovo je još jedan od razloga da dobijemo daleko veću podršku svih aktera našeg društva nego što je imamo.

Zbog svega navedenog, nismo u mogućnosti da obezbijedimo dodatna sredstva kako bismo i u narednom periodu trenažni proces svih selekcija održavali van Banjaluke, ali i obezbijedili normalno funkcionisanje Kluba. Nažalost, zbog toga primorani smo da, kao jedan od rijetkih kluba iz Banjaluke i Republike Srpkse, koji je izborio nastup u nekom od evropskih takmičenja, obustavimo rad do daljnjeg, piše u saopštenju koje je potpisao direktor Vladimir Branković.