Banjaluka

POVEĆAN BROJ ZARAŽENIH ARI ambulanta se od sutra ponovo vraća u Polikliniku

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije od sutra će ARI ambulanta za akutne respiratorne infekcije za odrasle i učenike srednjih škola biti premještena sa lokaliteta Dolac ponovo na lokalitet Poliklinika, rekli su u Domu zdravlja Banjaluka.

POVEĆAN BROJ ZARAŽENIH ARI ambulanta se od sutra ponovo vraća u Polikliniku
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Naveli su da je za potrebe rada ove ambulante ponovo prilagođen prostor u dijelu Edukativnog centra porodične medicine (desni ulaz).

– Osoblje koje pruža usluge u ARI i Kovid ambulantama je iz Službe porodične medicine te je iz tog razloga manji broj radnika na lokalitetima. Stoga, molimo naše sugrađane za strpljenje i razumijevanje prilikom pozivanja za naručivanje na preglede kao i prilikom dolaska u naše službe, centre i odjeljenja radi pružanja zdravstvenih usluga – poručili su iz Doma zdravlja.

Pročitajte još

Naveli su da će se u ARI ambulanti na Poliklinici pružati zdravstvene usluge učenicima srednjih škola i odraslim pacijentima sumnjivim na infekciju virusom korona od sedam do 20.00 časova svakim danom, uz pauze za dezinfekciju prostora od 11.00 do 11.30 časova i od 15.30 i 16.00 časova.

– Nakon 20.00 časova pacijenti kojima je potrebna hitna i neodložna medicinska pomoć (ukoliko dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja uzrokovanog akutnim respiratornim infekcijama) će biti  pregledani u Službi hitne medicinske pomoći sa edukativnim centrom. U ARI ambulanti zdravstvenu uslugu dobijaju pacijenti koji budu upućeni iz ambulanti porodične medicine nakon provedenog trijažnog postupka od strane medicinske sestre matičnog lokaliteta i kontakti koji su u kućnoj izolaciji, a imaju pojavu simptoma. Za ove pacijente termin pregleda zakazuje medicinska sestra iz tima porodične medicine u kom je pacijent registrovan. Postupak zakazivanja pregleda za ove grupe pacijenata je neophodan iz razloga obezbjeđenja većeg stepena sigurnosti za pacijenta zbog aktuelne nesigurne epidemiološke situacije, izbjegavanja gužvi i dužeg zadržavanja ispred ARI ambulante i povećanja stepena efikasnosti rada – istakli su u Domu zdravlja.

Napomenuli su da sa radom i dalje nastavljaju ARI ambulante Starčevica i Paprikovac te Kovid ambulante u naselju Dolac.

Prihvati notifikacije