Digitalna Srpska

POVEĆANJE BEZBJEDNOSTI Profili korisnika TikToka mlađih od 16 godina će automatski biti privatni

Profili korisnika TikToka mlađih od 16 godina bit će automatski privatni, a to je rezultat mjera koje uvodi ova popularna aplikacija s ciljem unapređenja sigurnosti djece.

POVEĆANJE BEZBJEDNOSTI Profili korisnika TikToka mlađih od 16 godina će automatski biti privatni
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Profilima korisnika mlađih od 16 godina moći će pristupiti samo korisnici čiji zahtjev za praćenje bude odobren, a time će dobiti mogućnost komentarisanja klipova. Takođe, opcija preuzimanja bilo kakvih klipova s profila osoba mlađih od 16 godina biće onemogućena.

Iz TikToka poruuju kako se nadaju da će ove promjene ohrabriti mlade korisnike da se “aktivno uključe u putovanje online privatnosti”.

– Nadamo se da ćemo ih inspirisati da preuzmu aktivnu ulogu te da informisani donose odluke – istakla je šefica odjela za privatnost Elejn Foks.

Osobe uzrasta između 13 i 15 godina će moći “odobravati” prijatelje i omogućavati im da komentarišu klipove, a imat će i izbor da li žele da klipovi budu javno dostupni ili ne. Ipak, njihovi profili neće biti predlagani drugim osobama.

Profili osoba starih 16 i 17 godina neće dozvoljavati drugima da preuzimaju njihove klipove, ali će opcija gašenja ove restrikcije ostati dostupna, prenosi Klix.

Popularni dueti se neće moći praviti s osobama mlađim od 16 godina osim ako one ne daju svoju dozvolu.