Banjaluka

“Povećanje objavljeno u Službenom glasniku” Kresojević o subvencijama za djecu koja pohađaju privatne vrtiće

Gradski menadžer, Bojan Kresojević potvrdio je da je povećanje subvencija za djecu koja borave u privatnim predškolskim ustanovama objavljeno u Službenom glasniku Banjaluke.

“Povećanje objavljeno u Službenom glasniku” Kresojević o subvencijama za djecu koja pohađaju privatne vrtiće
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Subvencije za boravak djece u privatnim predškolskim ustanovama u iznosu od 100 KM od 1. jula i 150 KM od 1. avgusta, to je ono što smo obećali roditeljima i ispunili. Izmjena pravilnika kojim je definisano ovo povećanje, objavljena je u Službenom glasniku Banjaluke broj 20. od 21. juna 2024. godine. Moram da razočaram one koji su se nadali da mi nećemo uspjeti u ovome, jer ovo smo uradili samostalno, bez skupštinske većine – rekao je Kresojević.

Poručio je kako ova gradska administracija ostaje istrajna u svojim namjerama kada je riječ o izjednačavanju cijena boravka u javnim i privatnim predškolskim ustanovama.

Pročitajte još

– Ostajemo istrajni da pomognemo onim roditeljima koji su podnijeli zahtjev za smanjenje cijena u vrtiću „Zvjezdica“  i obezbijedićemo mjesto do 1. oktobra za boravak njihove djece u javnim vrtićima. Ostaćemo istrajni i da se na sjednici Skupštine Grada donese Odluka o povećanju prihoda koji će obezbijediti da od 1. jula 2025. godine budu izjednačene cijene boravka u privatnim i javnim vrtićima – zaključio je Kresojević.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu