Magazin

Povećavaju rizik od hroničnih bolesti: Ova pića su najgora za naše zdravlje

Poznata dijetetičarka Roksana Ehsani za portal "Eat This" izjavila je da "ostati hidriran svaki dan ključno je za naše zdravlje i dobrobit".

Velika štetnost gaziranih sokova na organizam
FOTO: ZDRAVLJEPRESVEGA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Kako tvrdi, osim izbjegavanja dehidracije, pijenje dovoljno tečnosti pomaže našem tijelu da reguliše tjelesnu temperaturu, poboljšava kvalitet sna i raspoloženje, ali i održava dobro zdravlje našeg tijela. Ali treba pomenuti da nisu sva pića dobra za naše zdravlje.

– Svako piće može imati drugačiji sastav pa tako određena pića mogu biti puna dodanog šećera, natrija, kofeina ili alkohola, što neće pozitivno uticati na naše zdravlje i pritom može povećati rizik od hroničnih stanja ili bolesti – dodaje dijetetičarka.

Pročitajte još

Na temelju visokih nivoa nezdravih sastojaka, poput dodanog šećera i zasićenih masnoća, dr Ehsani je otkrila koja su, po njenom mišljenju, najgora pića za naše zdravlje, prenosi b 92.

To su gazirana pića, cijeđeni voćni sokovi, alkohol, dijetalni sokovi ili napici, slatki čajevi, smutiji u bočicama, zaslađeni mlečni napici i energetska pića.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije