Biznis

POVEĆAVANJE BROJA PREDUZETNIKA Mladi imaju priliku da osvoje 10.000 KM ZA PRVI BIZNIS

Grad Banjaluka, Gradska razvojna agencija (CIDEA) i Inovacioni centar Banjaluka (ICBL) pozvali su mlade da se prijave za učešće na projektu jačanja preduzetničkih kompetencija i pokretanja startapa iz oblasti informacionih tehnologija i digitalnih i kreativnih industrija.

POVEĆAVANJE BROJA PREDUZETNIKA Mladi imaju priliku da osvoje 10.000 KM ZA PRVI BIZNIS
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Poziv osobama starosti od 18 do 35 godina je upućen u okviru projekta „EU4Business za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju“, koji finansira Evropska unija, a realizuju GIZ, UNDP i MOR.

Iz Gradske razvone agencije naglašavaju da je projektom planirano organizovanje obuka iz preduzetništva za 100 kandidata, koji će izraditi poslovne planove za svoje ideje te će moći da ih kandiduju za finansijsku i nefinansijsku podršku čime se stvaraju uslovi za povećanje broja novih preduzetnika i novih radnih mjesta.

Glavni cilj projekta je doprinijeti povećanju zaposlenosti među mladima i to jačanjem preduzetničkih kompetencija i stvaranje uslova za njihovo samozapošljavanje.

– U prvom krugu obuku je prošlo 40 kandidata i izabrano je osam poslovnih ideja, dok će u naredna dva biti odabrano još 60 kandidata za obuke, a 12 njih će dobiti dalju mentorsku i finansijsku podršku u iznosu od 10.750 KM po projektnoj ideji – naglašeno je iz Gradske razvojne agencije.

Obuke za 60 kandidata, će biti organizovane od oktobra do decembra a održavaće se putem digitalnih platformi.

Za prijave i sva dodatna pitanja, zainteresovani se možete se obratiti lično u Gradskoj razvojnoj agenciji Banjaluka ili putem e-mail adrese [email protected]