Svijet

Povjerljiv materijal: Tramp snimljen kako priznaje da je zadržao tajni dokument

Savezni tužioci posjeduju audio snimak bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa u kojem priznaje da je zadržao povjerljivi dokument Pentagona.

Donald Tramp
FOTO: SETH WENIG/EPA

Navodno, Tramp je zadržao dokument o mogućem napadu na Iran nakon što je napustio Bijelu kuću, izvijestio je CNN.

CNN nije preslušao snimak, no naveo je da ju je nekoliko neidentifikovanih izvora opisalo. Rojters nije uspio da potvrdi izvještaj.

Na snimku je jasno da je Tramp, koji traži republikansku nominaciju u 2024. godini, razumio da je uzeo povjerljivi materijal nakon što je napustio Bijelu kuću 2021. godine, prema izvještaju CNN-a.

Pročitajte još

Trampovi komentari daju naslutiti da bi želio podijeliti informacije, no da je svjestan ograničenja šta može deklasifikovati nakon što napusti kabinet, rekla su dva izvora CNN-u.

Trampov predstavnik nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom. Peter Kar, portparol kabineta posebnog savjetnika Džeka Smita u ministarstvu pravosuđa, takođe nije odmah komentarisao, prenosi Index.hr.

Smit istražuje Trampovo postupanje sa povjerljivim dokumentima, kao i nastojanja da poništi predsjedničke izbore 2020. godine kad je izgubio od Džozefa Bajdena.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije