Kultura

POVODOM 40. GODIŠNJICE Junaci iz "Mućki" osvanuli na poštanskim markama (FOTO)

Britanska kraljevska pošta odlučila je da povodom 40. godišnjice jedne od najboljih britanskih humorističkih serija "Mućke" napravi specijalnu ediciju poštanskih marki na kojima će se naći likovi braće Dereka (Del Boj) i Rodersa (Rodni) Trotera i njihovih prijatelja iz Pekama.

POVODOM 40. GODIŠNJICE Junaci iz "Mućki" osvanuli na poštanskim markama (FOTO)
FOTO: FOTO: WATCHMOJOUK/YOUTUBE/SCREENSHOT

Na osam od ukupno 12 marki biće napisane čuvene replike iz serije, dok će na četiri biti istaknuta četiri glavna lika porodične loze Trotera.

Na marki sa likom Del Boja napisana je njegova čuvena rečenica “Sljedeće godine u ovo vrijeme bićemo milioneri!”, a uz Rodnijev lik napisana je riječ “Kosmično!”, kojom ispoljava oduševljenje ili sarkastično razočarenje.

We are delighted to tell you that Royal Mail is releasing a set of Only Fools and Horses stamps to celebrate the show's…

Posted by Only Fools and Horses on Monday, February 1, 2021

Pored Del Boja i Rodnija, izrađena je marka sa likom njihovog djeda, koji je u seriji predstavljen kao Deka, uz koji je napisano “Oduvijek sam želio da posjetim Benidorm. Gdje je to?”, kao i marka sa likom strica Alberta, bivšeg pripadnika Britanske kraljevske mornarice, uz tekst “Tokom rata…”, zbog njegovih čestih ratnih priča.

Na ostalim markama nalaze se jednako kultni likovi Triger, Denzil, supruge braće Troter Rakel i Kasandra, Bojsi, Marlin i pas Vojvoda, prenio je “Skaj njuz”.

Serija je završena 2003. godine, a 11 godina kasnije snimljena je specijalna kratka epizoda u kojoj se, pored Ser Dejvida DŽejsona (Del Boj) i Nikolasa Lindhersta (Rodni) pojavljuje bivši engleski fudbaler Dejvid Bekam.

Poštanske marke biće u prodaji od 16. februara.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije