Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POVOLJNA KORONA STATISTIKA U GRADIŠKI Sedmica bez nove infekcije, očekuju nalaze za 20 osoba

Regioni
Autor:

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Cijela sedmica prošla je, od kada u Gradišci nisu evidentirani novi slučajevi infekcije virusom korona, čime se brojka zaustavila na deset. Za dvoje se smatra da su ozdravili jer su njihovi testovi dva puta uzastopno pokazali negativan rezultat. U Bolnici niko nije više na liječenju, jer je za to prestala potreba. Pet osoba zaraženih koronom je u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci a troje u kućnoj izolaciji i svi su dobro, bez simptoma i komp0likacija.

To je izjavila Slađana Tepavac, načelnica Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška rekavši da je epidemiološka situacija u ovoj sredini pod kontrolom, zahvaljujući brojnim mjerama koje je preduzela gradska uprava te efikasnim djelovanjem Štaba za vanredne situacije, javnih sutanova te odgovornošću građana.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Slađana Tepavac

– U srijedu je testirano 20 osobam, a za osmoro testiranih dan prije rezultati su negativni. U izolaciji je 213 osoba dok je za 612 prestala ova mjera. U sportskoj dvorani u Vrbaškoj su 22 osobe a broj u gradskom karantinu, namijenjenom prvenstveno za osobe koje ulaze u zemlju na graničnbom prelazu Gradiška brojke se učestalo mijenjaju – pojasnila je Slađana Tepavac.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

U Štabu za vanredne situacije naglašavaju da se mjere u ovdje poštuju, osim manjih izuzetak koji ne narušavaju situaciju a na građane apelovano da se obavezno pridržavaju naredbi i preporuka.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške

– Naš sistem u potpunosti funkcioniše, u sadašanjim, veoma komplikovanim uslovima pokušavamo organizovati život, rad, podići zdravstvenu bezbjednost na viši nivo. Građani to poštuju ali moramo biti svjesni specifičnosti Gradiške koja je veoma izložena zarazi jer je tranzitno mjesto – kazao je za Srpskainfo Zoran Adžić, komandant gradskog Štaba za vanredne situacije.

On je napomenuo da je snabdjevenost robama široke potrošnje veoma dobra a da su intenzivirani radovi u poljoprivredi, us kaldu sa preporukama Republičkog štaba za vanrednu situaciju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO