Društvo

Požar u Nacionalnom parku Sutjeska: Gori šuma na području kanjona rijeke Hrčavke

U Kanjonu rijeke Hrčavke na području Nacionalnog parka Sutjeska izbio je požar na izuzetno nepristupačnom terenu, saopšteno je za RTRS iz Republičke uprave civilne zaštite.

Požar u Nacionalnom parku Sutjeska: Gori šuma na području kanjona rijeke Hrčavke
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RINGIER

Na terenu su pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i Republičke uprave civilne zaštite.

– Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske angažovan je na gašenju požara koji je izbio na području Nacionalnog parka “Sutjeska – potvrdio je direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović.

Novitović je istakao da je helikopter već u vazduhu i koristi vodozahvat jezera na Barama radi gašenja požara u kanjonu rijeke Hrčavke.

– Nadamo da će u toku dana, što se tiče Helikopterskog servisa, sve aktivnosti na gašenju i stavljanju pod kontrolu požara u Nacionalnom parku `Sutjeska` biti završene – rekao je Novitović.

Pročitajte još

Kad je riječ o drugim dijelovima Republike Srpske, Novitović je naveo da prema jutrošnjem pregledu koji rade područna odjeljenja Civilne zaštite Republike Srpske u Trebinju, Doboju, Sokocu, Bijeljini i Banjaluci, nema drugih aktivnih požara koji ugrožavaju imovinu, materijalno-tehnička sredstva i živote ljudi.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite apelovao je da se građani Republike Srpske, s obzirom na visoku temperaturu, ne izlažu riziku i uzdrže od paljenja vatre na otvorenom i time ugrožavaju infrastrukturu i imovinu.

“Nadamo se da će ako se građani uzdrže od paljenja vatre na otvorenom imati samo ono što je nužno u aktivnostima gašenja požara na teritoriji Republike Srpske”, dodao je Novitović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu