Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“POZDRAVILI SMO SPREMNOST HDZ” Izetbegović istakao da će uskoro biti novi sastanak stranaka

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je danas nakon sjednice Predsjedništva ove stranke da u narednom periodu slijede novi razgovori sa HDZ te da se očekuje prestanak blokada.

– Ponovili smo zahtjev da se konačno završi fomiranje Parlamentarne skupštine BiH. Pozdravili smo spremnost HDZ da se odnosi dodatno popravljaju, te očekujemo da se konačno prestane s blokadom Federalnog nivoa vlasti. Takođe, očekujemo od njih da najavljeni materijal za izborni zakon ne bude u koliziji s mišljenjem Evropske komisije i presudama za ljudska prava – kazao je Izetbegović.

Osvrnuo se i na nepostojanje saglasnosti svih zemalja članica Evropske unije (EU) po pitanju započinjanja pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom. Istakao je da je to loša i deprimirajuća poruka.

– Stalno su im puna usta kako treba dovršiti proširenje, a kada dvije zemlje koje su napravile značajne iskorake, onda imate ovu situaciju, da nema konsenzusa. To je jedna loša poruka, ali mi ćemo nastaviti svoj put – dodao je Izetbegović.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO