Gradovi

"POZITIVAN SAM, A NOSIO SAM MASKU I RUKAVICE" Načelnik Čitluka o zarazi virusom korona (FOTO)

Načelnik opštine Čitluk Marin Radišić u ponedjeljak je testiran na virus korona i njegov nalaz je pokazao da je pozitivan, o čemu je otvoreno i progovorio za javnost.

"POZITIVAN SAM, A NOSIO SAM MASKU I RUKAVICE" Načelnik Čitluka o zarazi virusom korona (FOTO)
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Vijest da sam pozitivan na test koji se provodi za potvrđivanje zarazne bolesti COVID-19, koji je proveden juče tokom dana, tačna je i istinita. S obzirom na funkciju koju obavljam smatram potrebnim da vam se obratim radi objektivnog i istinitog prezentovanja stanja u kojem sam se našao lično te zajedno s cijelom našom opštinom i njenim stanovnicima –  kazao je načelnik Čitluka u pismu upućenom javnosti, prenosi Klix.

Posted by Marin Radišić on Tuesday, July 19, 2016

Zarazna bolest, kako naglašava, u opštinu Čitluk je ušla prije dvadesetak dana i bez obzira na sve poduzete aktivnosti dosta brzo je zarazila više stanovnika.

– Lično zbog posla koji obavljam, učinio sam sve, zajedno sa Štabom civilne zaštite, da se ova zaraza i njeno širenje uspori i što je moguće prije zaustavi. Zbog prirode posla koji radim i brojnih kontakata koje nisam mogao izbjeći, bio sam izloženiji infekciji nego prosječan stanovnik te sam sigurno u nekom od tih kontakata i zaražen iako sam stalno nosio zaštitnu masku i rukavice – ističe načelnik Radišić.

Osim blago povišene temperature, kako tvrdi, nije imao nikakve druge simptome.

–  Nakon što se temperatura počela ponovo pojavljivati otišao sam na testiranje, a čiji ste rezultat već saznali. Trenutno se osjećam dobro i nalazim se u izolaciji iz koje vam se obraćam sa zahtjevom i molbom da se pridržavate svih propisanih mjera koje su vam dobro poznate i već su više puta objavljene, te ukoliko osjetite i najmanju promjenu u vašem organizmu da se odmah javite vašem ljekaru – naglašava načelnik Čitluka.

Poručuje kako u trenucima kada je cijeli svijet užasnut i zabrinut nezapamćenom svjetskom pandemijom: ‘’Samo svi zajedno, uz Božiju pomoć možemo, moramo i hoćemo pobijediti’’.