Biznis

Pozitivno revizorsko mišljenje: Poreska uprava se pohvalila rezultatima

Poreska uprava RS dobila je pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora nakon revizije finansijskih izveštaja i revizije usklađenosti aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija u finansijskim izveštajima Poreske uprave RS za 2020. godinu.

Pozitivno revizorsko mišljenje: Poreska uprava se pohvalila rezultatima
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Finansijska revizija u Poreskoj upravi RS trajala je četiri meseca, a prema mišljenju Glavne službe za reviziju, finansijski izvještaji Poreske uprave istinito i objektivno prikazuju, u svim materijalno značajnim aspektima, finansijsko stanje imovine i obaveza na dan 31.12.2020. godine, prihoda, primitaka, rashoda i izdataka, kao i izvršenje budžeta za godinu koja se završava na taj dan, u skladu s propisanim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor u Republici Srpskoj.

Pročitajte još

Uz reviziju finansijskih izvještaja Poreske uprave RS, izvršena je i revizija usklađenosti aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija iskazanih u finansijskim izvještajima Poreske uprave RS za 2020. godinu, te je utvrđeno da su, u svim materijalno značajnim aspektima, u skladu s propisima kojima su regulisane.

– Ovo je potvrda kvalitetnog i odgovornog rada Poreske uprave RS, koja je jedna od najvećih institucija Republike Srpske. Ako se uzme u obzir složeni sistem poslovanja Poreske uprave RS, koja je organizovana u sjedište sa šest sektora i sedam područnih centara sa 48 područnih jedinica, pozitivan revizorski izveštaj ove institucije dobija na još većem značaju –  rekli su iz Poreske uprave RS.