Hronika

POZLILO MU U PARKU, DAN KASNIJE PREMINUO Održana komemoracija za Branislava Ernauta

U Kazneno popravnom zavodu Banjaluka održana je komemoracija povodom smrti tragično preminulog Branislava Ernauta. Ernaut (36) je obavljao poslove komandira vanjskog obezbjeđenja u KPZ Banjaluka, a pred njegovim radnim kolegama i ožalošćenom porodicom pročitani su telegrami saučešća, između ostalih direktora policije Srpske Darka Ćuluma i ministra u Vladi RS i predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića.

POZLILO MU U PARKU, DAN KASNIJE PREMINUO Održana komemoracija za Branislava Ernauta
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Komemoracija je počela minutom ćutanja, a u čast Branislava Ernauta Kiće, postojena je posebna jedinica policije KPZ kojoj je i sam pripadao. Prisutni su se upisali u knjigu žalosti, a ožalošćenim prijateljima, radnim kolegama, djevojci i porodici pokojnog Ernauta obratili su se načelnik zatvorske policije Goran Prosan i direktor KPZ Banjaluka Goran Selak.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija
Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

– Napustio nas je veliki čovjek kojeg ćemo se sjećati zauvijek. Nedostajaće svima koji su ga poznavali i svima nama koji smo imali  čast da budemo njegove radne kolege, prijatelji i braća – istakao je između ostalog direktor KPZ Goran Selak tokom komemoracije.

Ernaut je preminuo u Beogradu 16. oktobra od posljedica pucanja aneurizme u mozgu, nakon što mu je dan ranije pozlilo tokom trčanja u banjalučkom parku Mladen Stojanović. Sahrana će se održati sutra, 19. oktobra u 13 časova u Lušci Palanci kod Sanskog Mosta.