Hronika

Poznat identitet dječaka IZVUČENOG IZ FONTANE: Evo u kakvom stanju je dijete koje je bez odjeće pronađeno usred noći

Policija je utvrdila identitet dječaka koji je sinoć izvučen nag iz fontane na Novom Beogradu. Dječak A. Ž. iz Obrenovca ima devet godina a poslije svega što se odigralo brigu o njemu je preuzeo Centar za socijalni rad.

Poznat identitet dječaka IZVUČENOG IZ FONTANE: Evo u kakvom stanju je dijete koje je bez odjeće pronađeno usred noći
FOTO: RINGIER

Dječak je pronađen sinoć oko 22 sata bez odeće u fontani u tržnom centru “Fontana” u Ulici Pariske komune.

Zaposleni u ovom tržnom centru su obavijestili policiju kada su vidjeli dijete.

– Mališan je romske nacionalnosti i činilo se da se kupa u fontani. Međutim ustanovljeno je da je bio iznemogao i gladan. Policija ga je preuzela i o slučaju obavijestila Hitnu pomoć i Centar za Socijalni rad u Novom Beogradu koji će preuzeti brigu o djetetu – prenosi Informer riječi sagovornika koji je upoznat sa slučajem.

Dijete je najpre medicinski zbrinuto i to u Univerzitetskoj dečijoj bolnici u Tiršovoj a potom ga je preuzeo Centar za socijalni rad i smješetn je na sigurnom.

Pročitajte još

Podsjetimo, prodavačica iz obližnjeg lokala je ugledala golog dječaka u fontani. To je odmah rekla radniku obezbjeđenja koji je prišao djetetu i pozvao policiju.

– Dječaka su gurnuli u fontanu, iz nje je uzvučen bez ikakvih tjelesnih povreda, a zatim je prevežen u Tiršovu. Dječak je prilikom pronalaženja bio bez odjeće, a još uvek se nije izjasnio kako je u fontanu dospio. Nije rekao da li ko ga je gurnuo neko od drugova, sa kim je došao, da li je iz nekog doma. Policija je sa njim i oni to ispituju – rekli su za medije iz Hitne pomoći.

Radnik obezbjeđenja koji je prvi prišao djetetu rekao je da je odmah otišao do djeteta, piše Blic.

– Kada sam mu prišao plakao je i bio sklupčan. Preplašen je bio. Rekao mi je da ima sedam godina i da je iz Obrenovca. Dali smo mu odmah nesto da se ogrne. Sav se tresao, nista nije mogao da priča. Mnogo je plakao – rekao je za medije Milan, radnik obezbjeđenja.

Prihvati notifikacije