Hronika

"POZNAT JE KAO LOPOV" Komšije osumnjičenog za SILOVANJE MLADIĆA nisu iznenađene HAPŠENJEM

Nikola M. (21) osumnjičen da je u Beloj Crkvi u noći između ponedjeljka i utorka sa Milanom N. (21) napao i silovao 19-godišnjeg mladića, poznat je kao problematičan u svojoj okolini i već je dolazio u sukob sa zakonom.

"POZNAT JE KAO LOPOV" Komšije osumnjičenog za SILOVANJE MLADIĆA nisu iznenađene HAPŠENJEM
FOTO: RAS SRBIJA

Osumnjičeni Nikola je iz sela u okolini Pančeva u kome mu živi porodica, pobjegao prije nekoliko mjeseci, nakon što su ga mještani uhvatili u krađi.

FOTO: DRUŠTVENE MREŽE
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

– U selu je poznat kao lopovčić. Bio je i u zatvoru, zbog krađa, a prije oko godinu dana je izašao sa robije. Nastavio je po starom, ali je poslije jedne krađe pobjegao iz sela i dosad, dok nije uhvaćen zbog tog silovanja, nismo ni znali gdje je – rekli su poznanici osumnjičenog.

Kako napominju, potiče iz problematične porodice, na margini društva.

Pročitajte još

– Njegov otac voli da popije, ima još petoro, šestoro braći i sestara. On je bio u zatvoru, a brat mu je u popravnom domu u Kruševcu. Pričalo se da je neko od te muške djece napastvovao nekog mladića, a da li je to prijavljeno, procesuirano, ne znam. Ne znamo ni da li je to bio upravo Nikola. Ali zato nas ni iznenađuje to što je sada uhapšen zbog silovanja mladića – konstatuju mještani sela nadomak Pančeva, odakle je rodom osumnjičeni.

Podsjećanja radi, seksualno iživljavanje je otkriveno nakon što je 19-godišnji mladić zatražio ljekarsku pomoć.

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

– Mladić, žrtva silovanja, poslije svega što je preživio, nije prijavio policiji seksualnu torturu, već je otišao kod ljekara i zatražio pomoć. Medicinsku ekipu šokirale su njegove povrede i odmah im je bilo jasno da je pretrpio seksualno iživljavanje, pa su o svemu obavijestili policiju – saznaje Blic od sagovornika bliskog istrazi.

Osumnjičeni je pokušao da se “pravda” time da je žrtva prethodno maltretirala jednu djevojku.

– Istraga i dalje traje i sve se provjerava. Da li je prethodno bilo nekog seksualnog maltretiranja, kao i da li je žrtva napadala neku djevojku, mada nikakve prijave nije bilo – rekao je izvor.

Pored Nikole M. uhapšen je i Milan N. koji je osumnjičen za učestvovanje u ovom brutalnom napadu.