Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POZNATI NAREDNI KORACI U FS RS Izvršni odbor zasjeda u roku sedam dana, u januaru novi izbori

Sport
Autor:

Foto B.Božić/RAS Srbija

Nakon što je Skupština Fudbalskog saveza Republike Srpske jednoglasno, sa 44 glasa, smijenila Milu Kovačevića sa funkcije predsjednika za vršioca dužnosti imenovan je Dušan Marković.

On će u narednih sedam dana zakazati Sjednicu Izvršnog odbora na kojoj će biti raspisani novi izbori.

– Svi delegati, njih 44  su glasali za razrješenje Mile Kovačevića. U narednom perodu i po slovu zakona i po Statutu ja ću preuzeti ulogu vršioca dužnosti predsjendika FS RS. U skladu sa Statutom u predviđenom roku ću zakazati sjednicu Izvršnog odbora. Na toj sjednici, koja će se održati u roku od sedam dana, ćemo raspisati izbore i biće poznato kada ćemo dobiti novog predsjendika rekao je Marković i dodao:

– Ako 43 delegata podnesu zahtjev za održavanjem Skupštine sa samo jednom tačkom dnevnog reda, nakon toga to uradi sedam od deset članova Izvršnog dbora, a poslije  takva inicijativa dođe prvo iz četiri, a potom iz šest područnih saveza onda je jasno koliko su svi bili zadovoljni. Ako izgubite većinu, ne znam kako se može vladati u demokratkosm društvu – rekao je Marković.

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske Milorad Lale nada se boljim danima.

– Nadam se da će fudbalska javnost odahnuti što je došao kraj ovoj trakavici. Mislim da fudbalska javnost zaslužuje mnogo više od onog što se dešavalo u poslednja tri mjeseca. Na sljedećoj Skupštini će se birati samo predsednik. Svi područni savezi će imati pravo da predlažu svog kandidata, ali isto tako mogu da daju podršku jednom prijedlogu. Mi ćemo već sutra poslati zajthev inspekrotatu da se prostorije deblokiraju i da Savez nastavi da radi. Nema razloga da savez radi u tehničkom mandatu jer ima Izvršni odbor i svoje komisije koje mogu da preuzmu sve poslove – rekao je Lale.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO