Društvo

Pozovite za Andreja i Mihaela: U toku prikupljanje sredstava za liječenje dva dječaka iz Srpske (FOTO)

U Republici Srpskoj u toku je humanitarna akcija za prikupljanje sredstava za liječenje 21-mjesečnog dječaka Mihaela Ikića iz Dervente, koji se bori da sačuva vid, i petogodišnjeg Andreja Radičevića, koji kasni u psihomotornom razvoju i za liječenje u Instanbulu potrebno mu je 22.000 evra.

Pozovite za Andreja i Mihaela: U toku prikupljanje sredstava za liječenje dva dječaka iz Srpske (FOTO)
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Mihael je, zbog komplikacija koje su se pojavile dok još nije bio rođen, čim je došao na svijet imao dvije operacije, ali je uprkos tome izgubio vid na jednom oku.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

LJekari se bore da sačuvaju vid na drugom oku, a brojni neurološki problemi koje mališan ima uslovili su potrebu za stalnim fizikalnim i banjskim tretmanima, a njihove troškove roditelji nisu u mogućnosti da snose sami, saopšteno je iz Organizacije “Budimo humani”.

Za prikupljanje sredstava za liječenje Mihaela, koji se bori da sačuva vid, otvoren je žiro račun 552-03018860554-38, na ime Lidija Dimovska Ikić, Drijen 43, Derventa. Za uplate iz inostranstva IBAN: BA395520301961427154, SWIFT: HAABBA2B.

Svi koji su voljni da pomognu Mihaelu mogu to da urade i putem humanitarnog broja 1412.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Petogodišnji Andrej Radičević je po rođenju ostao bez kiseonika, što se odrazilo na njegovo kašnjenje u psihomotornom razvoju. Nakon godinu i po dana intenzivnih logopedskih, defektoloških i tretmana psihomotorike, koji su dali rezultate u njegovom razvoju, Andrej je dobio šansu od klinike “Liv hospital” iz Istanbula.

“Nakon pregledane medicinske dokumentacije pokušali bi sa dvije doze transplatacije matičnim ćelijama, za šta je sa prevozom i smještajem u trajanju od 20 dana u Istanbulu potrebno izdvojiti 22.000 evra”, naveli su iz Organizacije “Budimo humani”.

U saopštenju je navedeno da pomoć za liječenje Andreja Radičevića može da se uplati na žiro račun 562-00681236316-67, na ime Borka Radičević.

Za pomoć u prikupljanju sredstava za liječenje Andreja otvoren je i humanitarni broj 1414.

Prihvati notifikacije