Sudbine

EMOTIVAN SUSRET U braku proveli šest decenija, korona ih razdvojila na više od 200 dana (VIDEO)

Nakon više od 60 godina provedenih u braku, stavljeni su na možda i najteži test, u poznoj starosti, ugroženog zdravlja, usljed globalne pandemije korona virusa proveli su razdvojeni 215 dana. I pobjedili.

EMOTIVAN SUSRET U braku proveli šest decenija, korona ih razdvojila na više od 200 dana (VIDEO)
FOTO: ROSECASTLE AT DELANEY CREEK/FACEBOOK/SCREENSHOT

Džozef i Eva Loret sa Floride, upoznali su se još kao tinejdžeri na klizalištu. Kako su rekli, to je bila ljubav na prvi pogled, te od tog dana, rijetko da su koji trenutak u životu proveli odvojeni, a onda je došla 2020., godina koja je čitav svijet okrenula naopačke i sve nas stavila na ispit. Naime, Džozef je tokom marta mjeseca primljen u bolnicu radi ispitivanja, a kako je bio rizična grupa, stavljen je u strogi karantin.

Nažalost, usljed bolesti, Džozefu je amputirana noga. Ono što mu je teže padalo od toga, jeste duga odvojenost od voljene supruge, koju je mogao samo da čuje preko telefona i da ponekad gleda kroz staklo. U isto vrijeme dok je dolazila kod muža u posjetu, Eva je penzionisana, te se preselila u starački dom, u kome joj je strpljivo čekala da njenu “drugu polovinu srca” konačno otpuste iz bolnice, te i da joj se priključi u domu.

After 60 years of marriage, this couple was separated for 215 days due to the coronavirus pandemic. Their emotional reunion will bring tears to your eyes. http://bit.ly/2oeyS6t📹 : Rosecastle at Delaney Creek

Posted by 10 Tampa Bay on Thursday, October 22, 2020

Napokon, poslije 215 dana, njihovi dlanovi su se ponovo spojili, ali ne samo oni, već i suze i tople riječi, zagrljaji i sve emocije koje i nakon više od 60 godina iskreno pokazuju jedno prema drugom. Dok je porodica potpisivala papire za izlazak iz bolnice, bolničar je polako gurao kolica u kojima se nalazio starac, a po emocijama, i dalje dječak kome srce jako tuče zbog svoje voljene.

– Bože… Moj Bože… Moj Bože – govorila je u neverici Eva, koja iako je znala da će se njih dvoje napokon vidjeti, nije mogla da obuzda emocije, govoreći mu da ga voli, grleći ga i ljubeći u čelo.

Ništa manje dirnut, šokiran i uzbuđen nije bio ni Džo, koji je zaplakao čim su ga dogurali do supruge.

– Sigurno sam ti nedostajao. Volim te… Mislio sam da nikada neću izaći odavde. Mnogo si mi nedostajla. Tako si mi mnogo nedostajala – govorio je on kroz suze, a onda, kada je malo došao sebi, riješio je i da se malo našali, te je dodao “Za šezdeset godina, uradio sam nešto ispravno.”.

Video njihovog susreta, nastao je 14. oktobra u domu za stare, a odmah po postavljanju na društvene mreže, postao je viralan, piše Blic.

Prihvati notifikacije