Gradovi

“PRAVDA ZA SALETA” Protest u Bijeljini zbog oslobađanja osumnjičenih za ubistvo Pantića (FOTO)

Stotinak navijača „Partizana“ i građana Bijeljine, okupilo se danas na Trgu Kralja Petra Prvog Karađorđevića, izražavajući nezadovoljstvo oslobađajućom presudom za Marka Zarića i Petra Bujinovića koje je, po optužnici za ubistvo navijača Partizana Aleksandra Saleta Pantić, donio Okružni sud u Bijeljini 20. maja.

“PRAVDA ZA SALETA” Protest u Bijeljini zbog oslobađanja osumnjičenih za ubistvo Pantića (FOTO)
FOTO: SLAĐANA MRKONJIĆ/RAS SRBIJA

Noseći transparent na kojem piše „Ko štiti ubice Saleta Pantića“ i uzvikujući „Pravda za Saleta“, učesnici protesta ponovili su da je ovakva presuda sramna i da je izazvala nepovjerenje građana u istražne i sudske institucije.

Sestre ubijenog tridesetogodišnjeg mladića, Aleksandra i Danijela Pantić, kažu da neće odsutati dok nadležni ne kazne počinioce ovog zlodjela i obrazlože zašto su pored svih materijalnih dokaza, DNK analiza, tragova i svjedočenja učesnika, donijeli ovakvu sramnu presudu.

Mi brata ne možemo vratiti ali možemo spriječiti da se ovakve stvari ubuduće dešavaju.  Ovom presudom sahranjena je pravda u Srpskoj a hiljade poruka podrške koje dobijamo daju nam snagu da istrajemo. Zato nećemo odustati od zahtjeva da se počinioci kazne a pravdu ćemo tražiti i od viših sudskih instanci   – istakla je Danijela Pantić.

Skup su obezbjeđivali pripadnici Policijske uprave Bijeljina, a protekao je bez incidenata.

Podsjećamo, Aleksandar Sale Pantić ubijen je 15. septembra 2018. godine, na parking prostoru ispred hotela Sveti Sftefan u Dvorovima kod Bijeljine, u tuči navijača Partizana i Zvezde.