Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

PRAVE PANDAN SAVEZU SINDIKATA RS Sindikat fizioterapeuta i radnih terapeuta pristupio Konfederaciji sindikata RS

Društvo
Autor:

Foto: Srpskainfo/RAS Srbija

Sindikat fizioterapeuta i radnih terapeuta RS pristupio je danas Konfederacije sindikata RS. Sporazum su u Banjaluci potpisali predsjednik Konfederacije sindikata Željko Tepavčević i predsjednik Sindikata fizioterapeuta i radnih terapeuta RS Dragan Mikača.

– Nastavljamo i dalje omasovljavanje Konfederacije, uskoro bi trebalo da nam pristupi još sindikalnih organizacija iz oblasti zdravstva, ali i iz drugih sfera društva i privrede – kaže Tepavčević.

Po njegovim riječima, razgovara se i sa strukovnim sindikatima medicinskih tehničara i sestara, te doktora, ali i drugim sindikatima u zdravstvu.

– Pokušavamo da napravimo kvalitetan tim ljudi i da se napravi nova sindikalna centrala u Srpskoj, koja će sigurno u vrlo kratkom roku da postane pandan Savezu sindikata RS – ističe on.

Komentarišući najavljeno povećanje plata u RS, Tepavčević ističe da u najavljenim izmjenama zakona o platama treba jasno definisati šta je to plata, šta je regres i topli obrok, jer sada imate stanje da kada izbijete iz plate regres i topli obrok, plate budu i znatno manje nego što su najniže zagarantovane plate u RS.

– Nastavićemo i pregovore sa Unijom udruženja poslodavaca RS o svim važnim temema, od opšteg kolektivnog ugovora, do rješavanja toplog obroka, regresa i prevoza koji bi trebalo da idu na trošak poslodavca. Konfederacija i Unija su saglasni da treba smanjiti namete na plate, a taj dio novca treba usmjeriti za povećanje plata. Jedan od načina za povećanje plata, a smanjenja nameta poslodavcima, jeste i povećanje neoporezivog dijela plate. Da li će to biti neko prelazno rješenje ili će se ići na umanjenje poreza i doprinosa, to ćemo vidjeti u narednom periodu – kaže on.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO