Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“PRAVIZIĐIMO SVE POTEŠKOĆE NA ZEMLJI” Rusi su OVAKO ČESTITALI Amerikancima 50 godina od slijetanja na MJESEC  

Svijet
Autor:

Foto: Shutterstock

Šef ruske države koroporacije “Roskosmos” Dmitri Rogozin čestitao je šefu američke Nacionalne vazduhoplovne i svemirske administracije NASA DŽimu Brajdenstajnu 50 godina od slijetanja američkih astronauta na Mjesec.

– Prije 50 godina Nil Armstrong, Baz Oldrin i Majkl Kolins ušli su u udžbenike istorije istraživanja svemira. Oni su se pridružili velikim pionirima koji su se usudili da krenu na put u nepoznato kako bi pomjerili granice do tada poznatog svijeta za cijelo čovječanstvo – naveo je Rogozin.

On ističe da je potrebno odati poštu svim radnicima NASE koji su prošli kroz niz neuspjeha i tragedija i koji su uspjeli da naprave “Saturn-5”, prvo lansirno teško vozilo i letjelicu “Apolo”.

– NJihovi zajednički napori, vještine i znanje rezultirali su pouzdanom raketom i svemirskim sistemom, koji je omogućio primjenu projekta `Sojuz-Apolo` u godinama koje su uslijedile – naveo je Rogozin.

On je izrazio uvjerenje da je zajednički cilj sada nastaviti misiju velikih prethodnika, obogatiti zaostavštinu i prevazići sve teškoće na Zemlji kako bi se nastavilo širenje čovječanstva u svemir, prenio je TASS.

– Vjerujem da je naš zajednički cilj da budemo vrijedni naših velikih prethodnika, da obogatimo njihovo nasljeđe i prevaziđemo sve poteškoće na Zemlji, kako bismo nastavili širenje čovječanstva u kosmosu – istakao je Rogozin.

Astronauti NASE Nil Armstrong i Baz Oldrin su 20. jula 1969. godine prvi stupili nogom na površinu Mjeseca.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO