Svijet

PRAVO ČUDO Dvogodišnja djevojčica uspjela preživjeti u šumi bez hrane i vode četiri dana (VIDEO)

Djevojčica stara nepune dvije godine (22 meseca) uspjela je da preživi izgubljena u šumi u Rusiji četiri dana bez hrane, vode i sama.

PRAVO ČUDO Dvogodišnja djevojčica uspjela preživjeti u šumi bez hrane i vode četiri dana (VIDEO)
FOTO: НАРОДНОЕ СЛОВО/YOUTUBE SCREENSHOT

Ljuda (Ljudmila) Kuzina odlutala je u blizini svoje kuće u Smolenskoj oblasti zapadno od Moskve, nakon čega je organizovana potraga za njom u kojoj je učestvovalo više stotina ljudi.

Iako danima nije imala ni hrane ni vode, djevojčica je ipak nađena živa, iako potpuno prekrivena ujedima insekata.

-Prilično je odlučna da više nikada neće pobjeći od mame, mada ne znam koliko dugo će pamtiti šta je obećala- rekla je njena majka Antonina Kuzina rekla za list Komsomolskaja Pravda.

Dejvojčica je zbrinuta u dječijoj bolnici u Smolensku.

Uzbuna je podignuta 17. avgusta kada se nakon igre sa svojom 4-godišnom sestrom napolju udaljila u pravcu šume i nestala.

U potrazi je učestvovalo oko 400 volontera, policajaca i ronilaca koji su pretraživali gust šumski teren, jezera, bare i rezervoare sa vodom.

Nađena je nakon 4 dana kada je grupa volontera koji su tragali za njom čula neku buku u šumi na oko 4 kilometra udaljenosti od kuće. Na prvim snimcima kada se našla u zagrljaju spasilaca vidi se da je mala Ljuda, iako sigurno u šoku, hrabro gledala oko nje šta se dešava, ne pustivši ni suzu ni glas.

Prihvati notifikacije