Sport

PRED MEČ SA ITALIJANIMA Krunić: Prednost protiv Italije je domaći teren

Fudbaler Milana i reprezentativac BiH rade Krunić govorio je za oficijelni sajt Fudbalskog saveza BiH o svojim igrama u Italiji, kao i predstojećim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

PRED MEČ SA ITALIJANIMA Krunić: Prednost protiv Italije je domaći teren
FOTO: NFSBIH.BA/PROMO

S obzirom na činjenicu da Igraš u Italiji, koliko su prostora tamošnji mediji posvetili selekciji BiH?

Najviše su pisali u stvari o njihovoj reprezentaciji, novim igračima koje su pozvali, ali i želji da kvalifikacije završe sa stopostotnim učinkom, odnosno svim pobjedama. Nije bilo previše pisanja o nama, ali vjerujem da će nam tek sada posvetiti više prostora.

Da li si zadovoljan statusom u klubu i svojom formom?

– Dolaskom novog trenera i moj status je postao bolji, tako da mogu reći da sam zadovoljan. Ranije sam u prvih sedam utakmica odigrao samo jednu i to sam ušao sa klupe. Sada, kod novog trenera počeo sam mnogo više da dobijam priliku, u pet utakmica sam tri puta igrao. Mislim da je to dobar učinak s obzirom na to da sam u jednoj velikoj ekipi kao što je Milan.

Foto: Matteo Bazzi/EPA
Foto: Matteo Bazzi/EPA

Šta su po tvom mišljenju najveće prednosti BiH u predstojećoj utakmici sa Italijom?

– Izdvojio bih domaći teren kao najveću prednost jer smo do sada pokazali da ovdje i sa najvećim ekipama možemo odigrati dobro. Italijani izgledaju moćno, odavno nisam vidio da igraju tako dobar fudbal, napadački, ali mislim da je naša druga prednost želja i motiv za dokazivanjem. Tu su i navijači čije navijanje nas svakako može ponijeti i biti dodatni motiv da popravimo utisak iz posljednje utakmice.

Šta možeš pružiti u ovoj utakmici ako dobiješ priliku da igraš?

– Poznajem skoro svakog njihovog igrača i mislim da je to veliki plus za mene. Ako dobijem priliku da igram smatram da mogu odgovoriti na sve zadatke koje dobijem i svi mi ovdje razmišljamo šta trebamo uraditi kako bi naš kvalitet došao do punog izražaja. Možda do sada i nisam imao mnogo prilika, ali ova utakmica je jedan veliki ispit za nas kao tim i za mene lično. Mislim da imam mnogo toga da ponudim reprezentaciji i vjerujem da ću to svojim igrama i potvrditi.

(nfsbih.ba)