Društvo

Pred nama pravi PROLJEĆNI DAN: Na Vaskrs temperatura do 25 stepeni

Narednih dana u Republici Srpskoj se očekuje uglavnom suvo i toplo vrijeme, a na Vaskrs bi temperatura mogla do dostigne 25 stepeni Celzijusovih.

Pred nama pravi PROLJEĆNI DAN: Na Vaskrs temperatura do 25 stepeni
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

Dežurni meteorolog Hidrometeorloškog zavoda Republike Srpske Milica Đorđević, istakla je da se sutra očekuje promjenljivo oblačno i pretežno suvo uz vrlo slabu kišu samo ponegdje na sjeveru i istoku zemlje.

Jutarnja temperatura vazduha biće od tri do sedam stepeni, a najviša dnevna od 12 do 17 stepeni Celzijusovih – rekla je Đorđevićeva.

Dan kasnije, 8. aprila, vrijeme će ujutro biti pretežno vedro i svježe, dok se po kotlinama i oko rijeka ponegdje očekuje prolazna magla.

– Tokom dana biće sunčano i znatno toplije vrijeme. Jutarnja temperatura vazduha od jedan do šest stepeni, a najviša dnevna temperatura od 19 do 25 stepeni Celzijusovih – navela je Đorđevićeva.

Ona je dodala da se u ponedjeljak, 9. aprila, nastavlja toplo vrijeme, da na istoku ostaje pretežno sunčano, dok se na jugu i zapadu očekuje postepeno naoblačenje koje će popodne donijeti slabu kišu.

– Počeće da duva jugo koji će tokom dana postepeno jačati. Uveče i u noći će se oblačnost sa slabom kišom širiti ka istoku. Jutarnja temperatura vazduha biće od sedam do 12 stepeni, a najviša dnevna od 17 do 25 stepeni Celzijusovih – naglasila je Đorđevićeva.

U utorak, 10. aprila, ujutro se očekuje oblačno vrijeme uz povremenu kišu, dok će tokom dana biti pretežno suvo i promjenjivo oblačno uz sunčane periode.

Jutarnja temperatura vazduha biće od pet do 12 stepeni, a najviša dnevna temperatura od 16 do 21 stepen Celzijusov.