Svijet

"PRED NOVOM VLADOM VELIKI IZAZOVI" Krivokapić najavio novi zakon o slobodi vjeroispovijesti

Nosilac liste Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić odbacio je navode o velikom uticaju Srbije na buduću Vladu i najavio novi zakon o slobodi vjeroispovesti.

"PRED NOVOM VLADOM VELIKI IZAZOVI" Krivokapić najavio novi zakon o slobodi vjeroispovijesti
FOTO: FOS MEDIA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Krivokapić je za list Danas rekao da su pred novom vladom veliki izazovi jer treba obezbjediti opstanak naroda i države poslije propale turističke sezone, tako da razmatranje povlačenja priznanja Kosova za sada nije prioritet.

– Optužbe o miješanju Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore su obične budalaštine koje širi odlazeći režim i teško možete naći jedan primjer koji potkrepljuje te tvrdnje – rekao je Krivokapić, prenose Vijesti.

On je najavio da će novi zakon o slobodi vjeroispovijesti biti donijet aktivnim dijalogom i uz učešće vjerskih zajednica, a pored toga jedan od prioriteta biće zakon o porijeklu imovine koji je obećan građanima.

Krivokapić je dodao da Ruska Federacija predstavlja bratsku zemlju i istorijskog prijatelja Crne Gore i da je nova vlada “u obavezi da popravi odnose dve države”, prenosi Blic.

On je uvjeren i da su “stvari u vezi sa formiranjem nove vlade jasne”.

– Vjerujem da će naši partneri iz Demokrata i URA održati riječ. Stoga, neočekivane obrte bih u startu isključio. Pred Crnom Gorom je veoma težak period, jer se decenijama promašene ekonomske i razvojne politike DPS-a dodao globalni potres, pandemija virusa Kovid-19 – kazao je Krivokapić za Danas.

Upitan ba li će u ekspertskoj vladi biti mjesta i za eksperte iz DPS, odgovorio je:

– To što se neko aktivno bavio politikom ne treba da bude kriterijum koji bi nekoga isključio iz buduće vlade, posebno ako se radi o ličnosti zavidnih profesionalnih referenci. Što se tiče kadrova koje je imenovao DPS, niko od ljudi koji su svoj posao obavljali savjesno i u skladu sa zakonom, ne treba da brine za svoje pozicije jer nova vlada neće sprovoditi politički revanšizam – dodao je Krivokapić.

On je ponovio da je buduća vlada otvorena za sve manjinske narode.

Istakao je i da građani Crne Gore, imaju velika očekivanja od buduće vlade.