Hronika

PREDLOŽEN PRITVOR Maloljetnik (16) saslušan zbog BRUTALNOG PREBIJANJA Mijatovića

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je Višem sudu da se maloljetniku (16) koji se sumnjiči za teško ubistvo Đorđa Mijatovića, brata potpredsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine odredi pritvor.

PREDLOŽEN PRITVOR Maloljetnik (16) saslušan zbog BRUTALNOG PREBIJANJA Mijatovića
FOTO: FACEBOOK, ZORAN ILIĆ/RINGIER

Prema saznanjima, Tužilaštvo je predložilo pritvor zbog postojanja osnove sumnje zbog opasnosti da bi maloljetnik boravkom na slobodi mogao da utiče na svjedoke i jer postoji osnovana sumnja da bi mogao da ponovi krivično djelo.

– Mjera pritvora je predložena i zbog uznemirenja javnosti – kaže izvor Blica.

Maloljetnik uhapšen zbog ubistva

Prema nezvaničnim saznanjima, mladiću (16) se na teret stavlja krivično djelo – teško ubistvo.

Kako je pisano, policija je identifikovala i drugog osumnjičenog koji je takođe šesnaestogodišnjak i za njim se intenzivno traga.

Pročitajte još

Mijatovića udarali u glavu

Kako se saznaje, maloljetnici se sumnjiče da su Mijatoviću zadali udarce u glavu.

Kako je pisano, Mijatović je preminuo na realizaciji. Ljekari nisu uspeli da završe svu dijagnostiku kada je on preminuo. Obdukcija je, prema nezvaničnim saznanjima, pokazala da je dobio šest udaraca u glavu, od kojih je jedan bio u predjelu slepočnice. Upravo je taj udarac, kako je rekao izvor, izazvao pucanje lobanje, što je dovelo do epi napada i infarkta.

– Huligani su dječaku koji ima desetak godina uzeli loptu i šutnuli je. Dječak je otišao kod oca i požalio se, nakon čega je Đorđe Mijatović sišao i rekao im da ostave dječaka na miru. Tad su se huligani zaletjeli i krenuli da ga neprestano udaraju. Skakali su mu po glavi. Šutirali ga. Od toga mu je naprsla lobanja. Htjeli su i da ga zapale bakljom – rekao je poznanik Mijatovića.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu