Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Predsjednica RS u posjeti Šipovu: Položen kamen temeljac za izgradnju sportskog kampa

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju Sportskog kampa “Stevan Marković” u mjestu Pljeva kod Šipova da je cilj da ovaj kamp, koji nosi ime istaknutog sportiste, policajca i srpskog borca, bude na dobrobit sportista i omladine.

Cvijanovićeva je zajedno sa načelnikom opštine Šipova Milanom Kovačom položila kamen temeljac za izgradnju sportskog kampa “Stevan Marković” na lokaciji Topole.

U ovaj kamp će po osnovu ranije donacije Vlade Srbije biti uloženo oko 200.000 KM.

Cvijanovićeva je u obraćanju poručila da će uvijek podržavati pozitivne stvari poput ove s ciljem da kamp postane jedan od republičkih prioriteta i služi sportistima i omladini da postižu što bolje rezultate.

– nstitucije i Vlada Srpske su u opštinu Šipovo po raznim osnovama do sada uložile oko 35 miliona KM, a samo lani 650.000 KM u lokalnu putnu infrastrukturu. Za donatorska sredstva Srbije, koja su stigla na našu inicijativu, zahvalna sa rukovodstvu te zemlje – navela je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Šipovo Milan Kovač rekao je da je ovo kamp za borilačke vještine koji će biti pored rijeke Plive, u predivnom prirodnom ambijentu u Pljevi.

– Tu će biti i rafting klub. Takav kamp, u kome će se vježbati i džudo, ne postoji na ovim područjima. Cilj je da u narednom peridou razvijemo smještajne kapacitete kampa, a kamp nosi ime Stevana Markovića, istaknutog sportiste, džudiste i policajca koji je stradao u proteklom ratu – rekao je Kovač.

Cvijanović je i danas u mjestu Pljeva kod Šipova uručila ključeve novog kombi vozila za prevoz učenika i nastavnika Osnovne škole “Rade Marijanac” iz Strojica.

Cvijanovićeva je rekla novinarima da joj je drago što je za učenike izdvojila iz budžeta Predsjednika sredstva za novi kombi, čija je vrijednost 50.000 KM, te ocijenila da će vozilo biti od koristi.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO