Sport

PREDSJEDNIK ATLETIKA BIJESAN Barselona u pregovorima Madriđane ostavila BEZ 80.000.000 EVRA

U Španiji se nazire veliki oblak prašine koju će bez sumnje podići čelnici Atletika iz Madrida, pošto su pronađeni novi dokazi u “slučaju Grizman”, u kom je, kako se ispostavlja, Barselona prevarila klub iz prestonice Španije oko njegovog transfera u Kataloniju.

PREDSJEDNIK ATLETIKA BIJESAN Barselona u pregovorima Madriđane ostavila BEZ 80.000.000 EVRA
Foto: Alejandro Garcia/EPA

Predsjednik Atletika Enrike Serezo je još početkom ljeta obeljodanio informacije da je Barselona postupila mimo dogovora tako što je sa Grizmanom ugovorila transfer još u martu, kada je njegova otkpuna klauzula još uvijek bila 200 miliona evra, ali je ugovor sa francuskim reprezentativcem potpisala tek kada je ona pala na 120 miliona u julu.

Čelnici Madridskog kluba ubijeđeni su da im je rival za titulu namjerno oduglovačio pregovore, a mejlovi koji su juče procurili u špansku štampu potvrđuju ove optužbe.

El Mundo Deportivo objavio je da je Grizman pregovarao sa Barsom još dok je prošla sezona bila u toku, kao i razmjenu između Francuza, njegove sestre, menadžera i advokata, koja bez dileme dokazuje da je Grizman dobio premiju od 14 miliona evra kako kako bi odugovlačio i smanjio svoju otkupnu klauzulu.

Atletiko Madrid neće čekati ni trenutak u podnošenju tužbe protiv Katalonaca, posebno sada kada su dokazi za to neosporivi.

(Blic)