Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije: “Muška reprezentacija će odigrati meč u Banjaluci”

Sport
Autor:

Foto: Bojan Božić/RAS Srbija

Zoran Gajić, predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije poručio je da će i muška reprezentacija Srbije uskoro odigrati prijateljsku utakmicu u Banjaluci, baš kao što je to, uoči svjetskog prvenstva u Japanu i osvajanja zlatne medalje, uradila ženska selekcija.

Foto: Maciej Kulczynski/EPA

-Svi mi u sportu mnogo vodimo računa o tome kako vezujemo pertle, koju kravatu stavljamo pred važne utakmice, šta radimo uoči velikih takmičenja. Mnogo “gatamo”, a ispalo je da su žene posle Banjaluke postale svjetske prvakinje, mislim da i Nikola Grbić razmišlja da krene tim putem – rekao je predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić.

Foto Tanjug/AP

Odbojkaška reprezentacija Srbije odigrala je prošle godine, pred odlazak na Svjetsko prvensvo u Japan prijateljsku utakmicu protiv Bugarske u Banjaluci. Gajić je obećao da će u narednom periodu, meč u Republici Srpskoj odigrati i muška selekcija.

Foto Srna

-Ispalo je tako da put do svjetskog zlata vodi preko Banjaluke, međutim, ne mogu tačno da kažem kada će to da se dogodi.  Imamo problem usklađenosti kalendara Svjetske odbojkaške federacije i Evropske odbojkaške konfederacije u odnosu na želje klubova u kojima naši igrači igraju. To je ogroman problem koji izaziva pravi mali rat. Ove i naredne godine raspored je izuzetno zgusnut, teško je naći termin za taj meč. Igramo Ligu nacija, ove godine u avgustu i kvalifikacije za Olimpijske igre. Mjesec dana poslije toga je Evropsko prvensvo. Naredne godine, dosta rano, imamo Olimpijske igre, a treba odigrati i Ligu nacija za koju ne znamo gde će biti ubačena. To nas, svakako, ne obeshrabruje, nešto ćemo smisliti i sigurno će reprezentacija doći u Banjaluku da odigra utakmcu – obećao je Gajić koji je dodao da su utisci odbojkašica posle mečeva bili odlični:

– I poslije priprema na Palama i utakmice u Banjaluci, impresije su bile odlične. Znali smo da ćemo biti primljeni na pravi način, ali niko od nije pretpostavio da ćemo naići na takav prijem i takvu atmosferu. Još jednom se potvrdilo da se praktično reprezentacija u Republici Srspkoj voli više nego u Srbiji – dodao je Gajić.

Foto OSS

Pripreme na Palama

Predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije potvrdio je da će i ove godine obje selekcije boraviti na pripremama na Palama.

-Ove godine muškarci će treći put doći na Pale, a djevojke drugi.  Moram javno da se zahvalim Miloradu Dodiku koji nas je u to vrijeme u svojstvu predsjednika Republike Srpske pozdravio, a na prijemu kod Vučića obećao da će isfinasirati jednu selekciju, u ovom slučaju žensku jer su Brankica Mihajlović i Tijana Bošković sa ovih prostora.  Ne znači  nama samo taj novčani dio, sama pažnja obavezuje dodatno sve nas da na neki način damo sve od sebe jer to moramo kada znamo da nas toliko ljudi prati i podržava – istakao je Gajić.

 

Foto: Srna

Pripreme na Palama samo su nastavak izuzetno uspješne saradnje Odbojkaških saveza Srbije i Republike Srpske, a ona će, kaže Gajić biti dodatno obogaćena u narednom period.

-Meni je posebno drago da smo sve što smo izmaštali na Kampu u Trebinju prije dvije godine predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović i ja, sve ostvarili u potpunosti i pripreme muške i ženske reprezentacije, do realizacije prijateljske utakmice sa Bugarkama u Banjaluci.  U narednom period očekujemo organizaciju testiranja mlađih kategorija u saradnji dva saveza, prenošenje tehnologije i metologije odabira igrača iz Srbije u Republiku Srpsku – rekao je Gajić.

Evropsko prvensvo u Banjaluci

Naredne godine u Banjaluci će se održati Evropsko prvensvo za učenike osnovnih škola, a ovo je izuzetno važno, kaže Gajić, i za promociju Banjaluke i Republike Srpske ali i za razvoj odbojke.

-Predsjednik saveza za školski sport u Srbiji je dugogodišnji reprezentativac Željko Tanasković i sa njim imamo jako dobru saradnju, a on je zaslužan za to što je Banjaluka dobila ovo takmičenje.  Ta organizacija nije naivna, to  nije jednostavan zahvat ali mislim da će organizacija ovog takmičenja biti važna ne samo za prezentaciju Banjaluke i Republike Srpske, nego i za razvoj odbojke u Banjaluci i Republici Srpskoj – istakao je Gajić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO