Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

PREDSJEDNIK SRPSKE U SANKT PETERBURGU U toku sastanak Dodika i Poltavčenka, danas i sa Putinom

Politika
Autor:

Foto: RTRS/RAS Srbija

Predsjednik Srpske Milorad Dodik boravi u Sankt Peterburgu, gdje bi danas trebalo da se sastane sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

U toku je sastanak predsjednika Srpske Milorada Dodika sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom.

U delegaciji sa predsjednikom Republike je i šef Predstavništva Srpske u Sankt Peterburgu Duško Perović.

Dodik je rekao da će pozvati ruskog predsjednika da posjeti Srpsku.

– Činjenica da se sastajem sa Vladimirom Putinom je sasvim dovoljna da se Republika Srpska primijeti kao partner Ruske Federacije i da se ti sastanci održavaju u kontinuitetu, da nema hladno-vrućih, već prijateljskih i veoma srdačnih odnosa. Za mene lično je privilegija da, u kontinuitetu već desetak godina, imam sastanke sa ruskim predsjednikom i da dogovaramo zvanični sastanak u Moskvi u septembru. Ostalo je još da dogovorimo datum – rekao je Dodik.

Prije sastanka sa Putinom, predsjednik Srpske imao je sastanak sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom.

Foto: RTRS/RAS Srbija

Dodik će učestvovati na plenarnoj sjednici koju će voditi ruski predsjednik Vladimir Putin, uz francuskog predsjednika Emanuela Makrona i japanskog premijera Šinzo Abea i direktroku MMF-a Kristin Lagard.

– Јa sam ponosan na sve to i treba da bude ponosan svaki budući predsjednik koji izgradi odnose sa Ruskom Federacijom u kojima može da obezbijedi takve sastanke, jer se taj kontinuitet mora održati. Ukoliko sadašnji predstavnici Srpske u vlasti na nivou BiH dobiju vlast u Srpskoj, mi gubimo partnere, jer će oni sačekati da vide o čemu se radi. Mi nemamo vremena za gubljenje, naši partneri i odnosi sa Ruskom Federacijom, moraju da ostanu neupitni – naglasio je Dodik.

Pod Putinovim pokroviteljstvom, u Sankt Peterburgu je počeo Međunarodni ekonomski forum, koji je otvorio gubernator Georgij Poltavčenko.

Prijavljeno je gotovo 20 hiljada učesnika iz više od sto zemalja, piše RTRS.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO