Politika

PREDSJEDNIŠTVO BiH U BRISELU Džaferović: Intenzivnije ispunjavati uslove za EU

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik rekao je da se nada će se Predsjedništvo sutra u Briselu predstaviti u najboljem svjetlu, kao i da će BiH intenzivnije krenuti u ispunjenje uslova za članstvo u EU.

PREDSJEDNIŠTVO BiH U BRISELU Džaferović: Intenzivnije ispunjavati uslove za EU
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Džaferović je u izjavi novinarima uoči odlaska u Brisel na sarajevskom Aerodromu izrazio nedvosmislen optimizam kada je riječ o putu BiH ka članstvu u EU.

On je ponovio da vjeruje da će BiH dobiti kandidatski status za članstvo u EU već do kraja ove godine, a najkasnije na proljeće 2021. godine.

Džaferović i članovi Predsjedništva Milorad Dodik i Željko Komšić sastaće se sutra u Briselu sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem.

Sastanak je planiran za 12.00 časova u zgradi Evropskog parlamenta, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Pročitajte još

U zgradi Evropske komisije u 13.00 časova planiran je radni ručak sa komesarom EU za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem.

Članovi Predsjedništva BiH sastaće se i sa potpredsjednikom Evropske komisije i visokim predstavnikom za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Žozepom Borelom, a sastanak je planiran za 15.15 časova.